Skip to main content

Tulpanernas Rike, möt våren i Holland

Möt våren i Holland!

Holland på våren förknippas med färgsprakande blomsterprakt och ljuva dofter. 
Det är precis som man drömt om när man kommer till blomsterområdet fullt av väderkvarnar och kanaler. Låt drömmen bli sann och följ med på denna resa till Holland, där du upplever tulpanerna i full blom. 

Dagsprogram

 • Dag 1 - Avresa Hemorten -Göteborg

  Avresa Hemorten – Göteborg (105 mil)
  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Frukost serveras ombord på bussen. Vi får förbereda oss för en rätt så lång förstadags-etapp men med reseledarens omsorg, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan.
  Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal och sedan kan du koppla av med shopping, dans mm. ( Se färjan på www.stenaline.se)

 • Dag 2 - Tyskland -Holland (60mil)

  Tyskland - Holland (60 mil)
  Efter frukost reser vi västerut och passerar gränsen till Nederländerna redan under morgonen. Under förmiddagen passerar vi Groningen och Heerenveen innan vi kör över Nordsjövallen. Den tre mil långa fördämningen Afsluitdijk byggdes mellan 1927 och 1932. För att beskåda den imponerande konstruktionen stannar vi vid en utsiktsplats där det även finns ett utsiktstorn och en liten servering. Resan fortsätter sedan genom det klassiska holländska landskapet. Under kvällen anländer vi till hotellet där vi äter gemensam
  middag.

 • Dag 3- Keukenhof

  Frukost på hotellet. Idag reser vi till Lisse och Keukenhof där vi möts av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Keukenhof är Europas ledande blomsterpark och under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under eftermiddagen besöker vi Clara Maria Cheese Farm and Clog Factory i Amstelveen, en ost och träskotillverkare. För 170 år sedan byggdes detta vackra lantbruk sydväst om Amsterdam. Det står fortfarande på samma plats idag, så kom med och känn dig själv bokstavligen gå tillbaka i tiden. Ostmakaren kommer att dela alla hemligheterna i sin handel med dig, och träskotillverkaren kommer att förvandla block av trä till skor mitt framför dina ögon. Säg omelett! Middag på kvällen på vårt hotell.

 • Dag 4 - Amsterdam

  Frukost på hotellet och avresa till Amsterdam. Under vårt besök i
  huvudstaden gör vi både en stadsrundtur med vår lokalguide samt
  en båttur på stadens kanaler. Detta ger oss ett annat perspektiv på den charmiga stadskärnan än det vi får när vi sedan har fri tid att uppleva stadens inbjudande atmosfär på egen hand.
  Här finns bland annat en stor mängd museer. Allt från de klassiska konstmuseerna såsom Riksmuseet och Stedelijk Museum till kattmuseum, museum för handväskor och så klart både Anne Franks och Rembrandts hus. Vi återvänder till vårt hotell för gemensam middag på kvällen.

 • Dag 5 - Holland - Tyskland (60mil)

  Efter frukost vänder vi åter norrut. Mot kvällen är vi i Kiel där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 6 - Göteborg - Hemorten (105 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information och villkor

  Avresa:
  25/4, 6 dgr

  Pris : 11380:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Frukostpåse på bussen
  Färja Göteborg-Kiel tor inkl frukost & middag
  del i 2-bäddshytt, Sightseeing och utflykter med lokal guide enligt program
  3 övernattningar i dubbelrum
  6 frukostar
  6 middagar
  entré Keukenhof
  båttur i Amsterdam Reseledare
  bussfika.

  Tillägg:
  Enkelhytt-/rum 2500:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 2 månader innan avresa.

  Tidtabell:
  Umeå CENTRAL Station kl 03.00
  Nordmaling Cricle K. kl 03.40
  Ö-viks Hägglunds Arena kl. 04.20

  Vi reserverar oss för eventuella programändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

Hotell

Amrath Hotel Media Park Hilversum
Amrath Hotel Media Park Hilversum
Välkommen till Amrâth Hotel Media Park Hilversum Hotellet har 46 rum och ligger i en autentisk villa i Hilversums centrum, nära Mediaparken och centralstationen. De har även 16 lägenheterna ligg...
Resekalender
2024-08-16Hallstaberget med en twistfrån 4 280:-
2024-08-17Bornholm, Österlen & Köpenhamnfrån 12 580:-
2024-08-29Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
2024-09-05Dagresa Seniorkryssning Wasalinefrån 1 180:-
2024-09-18Tervis Hälsospa i Pärnufrån 9 380:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna