Skip to main content

Vinresa till Rhendalen 6dgr

Låt oss börja drömma och fantisera, boka in dig redan idag på vår resa 2023

När hösten är som vackrast åker vi på en vinresa till Rhendalen – Tysklands mest klassiska vindistrikt. För mer än 1000 år sedan odlade man vin på Rhens bördiga och vackra sluttningar. Det var romarna som förde med sig kunskapen. Idag görs många av Tysklands bästa viner här med Riesling som med sina 81% är dominerande följt av Spätburgunder och Muller-Thurgau. Vi kommer att få flera tillfällen till provning. En av dagarna gör vi även en vinvandring, en annan dag kryssar vi på Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Göteborg (ca 90 mil)

  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 2 Kiel - Rüdesheim (64 mil)

  Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Vi är snabbt ute på autobahn med kurs på Rüdesheim. Via Hannover, Kassel och Frankfurt kommer vi mot kvällssidan fram till mysiga Central Hotell Ringhotel, som ligger i Rüdesheim, ett stenkast från gågatan, Drosselgasse, med alla sina trevliga pubar och vinstugor där man umgås och kanske tar sig en svängom med lokalbefolkningen i gemytlig stämning. Middag serveras på hotellet. Efter middagen är kvällen fri. Slink in på nån pub, ta en öl och delta i allsången med Rüdesheimborna!

 • Dag 3

  Efter frukost gör vi en vinvandring hos Weingut Adolf Störzel som även innefattar sopplunch och vinprovning. Efter vandringen är tiden fri fram till nästa vinprovning. Passa på att ta en tur på egen hand och upplev Rüdesheim, med till exempel linbanan upp till Niederwalldenkmal. Kl 17.00 provar vi åter vin på Weingut Prasser. Vingården har varit i familjens ägo sedan 4 generationer tillbaka. På 90% av marken odlas Riesling-druvor – vitvinernas kung. 10% av marken består av odling av Spätburgunder – druvor som används till att producera, rödvin, rosé och rotling. Dagen får en trevlig avslutning när vi samlas till 3-rätters middag på Weinhaus Drosselhof.

 • Dag 4

  Frukost serveras. Kl. 11.00 går vi ombord på båten för en 2-timmars kryssning till St Goarshausen. Innan lunch hinner vi besöka Lorelei klippan med statyn på den lilla sjöjungfrun som lockade sjömännen i fördärvet. Kl 13.30 serveras lunch inkl 1 glas öl/vin på Das Loreley Weinstübchen.
  Efter lunch åker vi mot vårt Landgasthof Hess i Neuensten-Aua, men innan vi når hotellet ska vi ta del av ytterligare en vinprovning hos Weingut Künstler. Vinhuset har sedan starten strävat efter att vinerna på bästa sätt ska spegla jordmånen där gårdens druvor växer. Vingårdarna ligger nästan uteslutande i Hochheim, men man har även några mindre odlingar i Rüdesheim och Assmanshausen som ligger i de västligaste delarna av Rheingau. Vad som gör Rheingau till ett så bra område är jordmånen, som är rik på kalk med inslag av skiffer och vulkaniska bergarter. Man har även söderläge för här slingrar sig floden Rhen i öst-västlig riktning. När vi väl är framme vid hotellet i Neuenstein-Aua som ligger mitt i centrum av den idylliska Waldhessen-regionen, som gränsar till naturreservatet Knüll och i direkt anslutning till det sagokända Rotkäppchen-distriktet, hittar du vårt hotell Landgasthof Hess Hotel. Omgiven av pittoreska ängar, skogar och mjuka kullar. Den perfekta platsen för en vilsam och avkopplande övernattning i en naturskön lantlig miljö. Middag serveras och kvällen är sedan fri.

 • Dag 5 Rudesheim - Kiel (50mil)

  Efter frukost vänder vi åter norrut. Mot kvällen är vi i Kiel där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 6 Göteborg - Hemorten (ca 90 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information & tidtabell

  Avresa:
  19/9 6dgr

  Pris : 10880:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Reseledare
  Bussfika
  Färja Göteborg-Kiel t/r
  Del i Insides hytt t/r
  Logi del i dubbelrum
  5 frukost
  6 middag,
  båttur på Rhen
  lunch dag 3 & 4
  vinprovningar enl program
  Avslutningsmiddag

  Tillägg:
  Enkelrum 1980:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 2 månader innan avresa.

  Tidtabell: (fler påstigningsorter ser ni vid bokningstillfälle)
  Umeå Central stn kl 03.00
  Nordmaling Circle K kl 03.40
  Örnsköldsvik Arenan kl 04.20

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Observera att Covipass kan vara krav på denna resa.


  Slutbetalning 60 dagar innan avresa

Karta

Resekalender
2024-05-09Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
2024-05-18Dagresa Släktforskning livefrån 1 480:-
2024-05-24Vasa från 3 980:-
2024-05-28Dagsresa Det stora oväsendet på 1600-talet från 1 480:-
2024-05-30Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna