Skip to main content

Gardasjön, Verona & Venedig 2024

Upptäck den oförglömliga och enormt vackra Gardasjön. Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen och dess azurblåa vatten fullkomligt gnistrar. Ett perfekt resmål för att uppleva natur, kultur och goda viner. Vi besöker vackra Verona, och får bland annat höra mer om den berömda historien om Romeo och Julia. Vi besöker även Venedig den fängslande sagostaden på vatten. Detta är en resa man aldrig glömmer, när du åker genom Europa som bjuder på många  vackra vyer.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten –Göteborg (ca 100 mil)

  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, bussfika, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 2 Kiel – Schweinfurt (ca 60 mil)

  Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Vi är snabbt ute på autobahn med kurs på Schweinfurt i Tyskland , där vi tar in på vårt övernattningshotell. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

 • Dag 3 Schweinfurt – Innsbruck ( ca 45 mil)

  Efter frukost rullar vi vidare mot Innsbruck. Idag färdas vi söderut genom Tyskland. Under dagen passerar vi bland annat Nürnberg och München, senare på eftermiddagen når vi den vackra staden Innsbruck i Österrike. Här stannar vi för natten och äter middag på kvällen på hotellet

 • Dag 4 Innsbruck – Garda– Riva del Garda (30 mil)

  Frukost serveras. Under morgonen kör vi över
  Europabron och vidare till Italien via Brennerpasset.
  Vi åker till Garda som är huvudorten på sjöns östra
  sida. Här blir det tid för att äta lunch. I Garda finns en lång och trevlig strandpromenad kantad av restauranger och barer samt en fin medeltida stadskärna. Resan fortsätter sedan längs med Gardasjön för att anlända vårat hotell för de kommande 5 nätterna. Middag serveras och kvällen är sedan fri.

 • Dag 5 Verona

  Efter frukost är det avresa för ett besök i staden där ett av historiens största kärleksdramer utspelar sig. Vi åker mot Romeos och Julias Verona. Här finns mycket vackert att beskåda, exempelvis torgen Piazza Brà med den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerande byggnader från olika epoker. Ett besök vid Julias balkong är förstås obligatoriskt, här har vi en lokalguide som visar oss runt och vi har Whispers lurar under guidningen. Middag på kvällen på hotellet.

 • Dag 6 Venedig

  Vi erbjuder också en till den fantastiska staden Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Efter en tidig frukost ger vi oss iväg mot staden. Denna fantastiska stad som under sin storhetstid var känd som La Serenissima, den mest lysande. Tillsammans med en lokalguide gör vi en cirka två timmars promenad och ser bland annat Markusplatsen med Markuskyrkan, Dogepalatset, Suckarnas bro, Rialtobron och mycket mer. Vi kommer även att åka en båttur mellan Tronchetto och Markusplatsen, på återresan kommer detta ske i en mindre båt som går genom Canal Grande. Denna fantastiska kanal som är ett måste. Canal Grande ringlar sig som ett bakvänt S genom centrala Venedig och utmynnar i båda ändarna i Venedigs lagun. Efter en heldag på denna speciella plats reser vi tillbaka mot vårt hotell. Middag på kvällen.

 • Dag 7 Fri dag

  Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Områdena kring Gardasjön bjuder på fantastisk natur och här kan man göra båtutflykter eller bara promenera längs med sjön och njuta av vyerna. Ät en god lunch på en mysig restaurang och koppla av eller ta en rundtur i centrum och shoppa. Middag på kvällen.

 • Dag 8 Fri dag

  Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Åter på hotellet äter vi gemensam middag.

 • Dag 9 Riva del Garda – Nürnberg (55 mil)

  Efter frukost lämnar vi vårt hotell och Gardasjön. Vi färdas norrut mot Brennerpasset och därefter vidare genom Österrike, vi stannar på vägen på lunch. Framåt kvällen når vi Nürnberg och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

 • Dag 10 - Nürnberg – Bispingen (55 mil)

  Frukost och avresa. På vår väg norrut passerar vi genom det tyska landskapet och i början av kvällen anländer vi passerar Hannover och tar riktning mot Bispingen där vi tar in på vårt hotell. Vi äter en trevlig middag tillsammans.

 • Dag 11 Bispingen – Kiel (17 mil)

  Efter frukost vänder vi åter norrut. Vi siktar in oss att ta sn shoppingrunda på gränsshop. Mot eftermiddagen anländer vi Kiel hamn där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 12 Göteborg-hemorten (ca 100 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information & Tidtabell

  Avresa:
  12/10 12 dgr

  Pris : 17980:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Reseledare
  Bussfika dag 1
  Färja Göteborg-Kiel t/r Del i Insides hytt t/r Logi del i dubbelrum 11 frukostar
  12 middagar exkl dryck Lokalguide Verona Lokalguide Venedig Båtresa i Venedig

  Tillägg:
  Enkelrum 3750:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 2 månader innan avresa.

  Tidtabell:
  Umeå Central stn kl 03.00 Nordmaling Circle K kl 03.40 Örnsköldsvik Arenan kl 04.20

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och eventuella Bränsletillägg och stora vatluta ändringar. Observera att Covipass kan vara krav på denna resa.

  Slutbetalning 60 dagar innan avresa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-10-12FleraGardasjön, Verona & Venedig 2024Mer än 817 980:-BokaMer information
Resekalender
2024-08-16Hallstaberget med en twistfrån 4 280:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna