Skip to main content

Gotland

Gotland är unikt, lite som att resa utomlands, men ändå inte. Denna vackra ö erbjuder sina besökare flera sevärdheter än något annat av Sveriges landskap. Gotland är ön med det milda och sköna klimatet och den omväxlande naturen. Visby, en historisk sevärdhet av hög klass och samtidigt en idyllisk småstad med pittoreska gränder. Här varvar vi ringmur och raukar med stränder, fiskelägen och lokalproducerade läckerheter och njuter av lugna kvällar och fina utflykter.

Dagsprogram

 • Dag 1 - Hemorten - Visby

  I rask takt rullar bussen mot Visby via Nynäshamn medan vår bussvärd ser till att trivseln och stämningen är på topp! Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Väl framme i Nynäshamn kliver vi ombord på Färjan som tar oss till Visby. Vi äter middag ombord och inkvarterar oss sedan på vårt
  boendel i Visby Gustavsvik Semesterby.

 • Dag 2 - Stadsrundtur med utflykt till Lummelundagrottan

  Frukost på boendet. Denna dag ägnas åt Visby, rosorna och ruinernas stad. Tillsammans med vår lokalguide tar vi en promenad genom det medeltida Visby, vi besöker kända platser som Almedalen och den botaniska trädgården. Vi strosar vidare i de vackra gränderna och tar oss till Visby Domkyrka och flera ruiner med spännande historia. Efter vår promenad och lunch på egen hand åker vi på utflykt norr om Visby med vår buss, till Lummelundagrottan. Vi får en guidad visning av dessa mäktiga droppstenar, och höra berättelsen om grottans upptäckt. Gemensam middag och sedan kvällen fri.

 • Dag 3 - Södra Gotland

  Frukost på boendet. Idag tar vi oss söderut och stannar vid Djupviks fiskeläge, där vi har en fantastisk utsikt mot Karlsöarna. Vi fortsätter söderut mot Sudret och når Gotlands sydspets där vi ser den berömda Hoburgsgubben, som tycks speja ut över böljan den blå. I Öja kyrka kan vi titta närmare på det gamla vackra triumfkrucifixet innan vi kommer till Kattlunds Museigård som är en av nordens bäst bevarade medeltida gårdar med anor från 1200-talet. Här serveras enklare lunch bestående av kajpsoppa, hembakt bröd, salami, sill, sallad och en rätt för dagen samt vatten och kaffe/te. V i tar oss tillbaka till Visby och här serveras gemensam middag och kvällen sedan fri.

 • Dag 4 - Norra Gotland – Fårö

  Frukost på boendet. Idag tar vi oss norrut på Gotland och mot Fårö.
  Under förmiddagen stannar vi till vid Bungemuseet innan vi tar färjan över till Fårö där vi besöker Bergmancenter och får höra mer om öns stolthet Ingmar Bergman. Här finns både permanenta och tillfälliga utställningar kring Bergman och hans liv. Vi besöker självklart också det fascinerande raukområdet Digerhuvud på öns västra sida och Sudersand med sin härliga sandstrand. Ett lunchuppehåll och kanske även ett dopp i havet hinns med innan vi vänder åter via Slite tillbaka till Visby. Gemensam middag kvällen sedan fri.

 • Dag 5 - Visby – Hemorten

  Tidig frukost ombord på färjan. Vi vänder kosan mot fastlandet och vi bordar färjan till Nynäshamn redan kl 07.15. Väl framme på fastlandet lämnar färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till ljuva Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt och vi säger tack för denna gång.

 • Övrig information & tidtabell

  Avresa:
  2/5-23, 5 dgr

  Pris från:
  9880:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresa t/r
  Reseledare
  Bussfika
  Båtresa t/r
  Del i 2-Bäddsrum inkl frukost
  Middagar x 5
  Sopplunch vid Kattlund
  Sightseeing och utflykter med lokal guide enligt program

  Tillägg:
  Enkelrum 1980:-

  Tidtabell:
  Umeå Centralstation kl 8:00
  Nordmaling Circle K kl 8:45
  Övik Häggluns Arenan kl 09:40
  OBS! fler påstigningsorter ser man vid bokningstillfället. Vid funderingar, tveka inte att kontakta oss.

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och eventuella Bränsletillägg.

  Observera det kan vara krav på Covipass på denna resa.

Hotell

Scandic Visby
Scandic Visby
På Scandic hotell i Visby bor du med bästa utgångspunkt för att upptäcka medeltidsstaden. Bo precis vid vattnet alldeles intill färjeterminalen med en kort promenad till stans vackra gränder och rika...
Resekalender
2023-10-12Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-09Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-23Ullared och Göteborg med Liseberg Julmarknadfrån 4 480:-
2023-11-26Lübeck Julmarknadfrån 7 780:-
2023-12-05Tallinn 40 h kryssningfrån 2 840:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna