Skip to main content

Bornholm, Österlen och Köpenhamn

Under sju dagar upplever vi en svenskdansk mix med Österlens vyer och Bornholms ö-liv och rökta makrill, äpplen och fantastiska historer för att sedan avsluta i den danska huvudstaden och se den från ett nytt perspektiv. Vi åker en kanalbåt i Köpenhamn, som blir en helt ny upplevelse av denna underbara stad. Men för att att inte missa ett måste på vägen, stannar vi till på Whiskybyn Mackmyra i Gävle också.

Dagsprogram

 • Dag 1 – Umeå-Gävle-Uppsala

  Milen söderut rullar snabbt undan i gemytlig samvaro där vår reseledare underhåller oss. Vi stannar till på lämpligt ställe för bussfika och lunchstopp till självkostnadspris. Vi är snart framme i Uppsala… då viker vi in i Gävle här besöker vi Mackmyra whiskyby. Vi får en guidadrundtur och en provning. Nu rullar vi vidare sista biten ner till Uppsala. Vi checkar in på vårat hotell för natten och äter gemensam middag.

 • Dag 2- Uppsala – Malmö

  Efter frukost checkar vi ut och nu tar vi riktning på våran slutdestination… Malmö. Vi stannar till för lunchstopp och bensträckare på vägen. Väl framme checkar in på vårat hotell för natten och äter gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3 – Bornholm

  Frukost på hotellet hoppar vi på bussen sen siktar vi in oss på Ystad för att ta färjan till Rönne på solskensön Bornholm. Denna bördiga ö kännetecknas bl.a. av medeltidskyrkor, pittoreska fiskebyar och historiska rökerier. På Gudhjem Rögeri provsmakar vi den kända makrillen till lunch. Efter denna fantastiska dag i Bornholm åker vi tillbaka till hotellet för gemensam middag.

  Dag 3 –	Bornholm
 • Dag 4 – Österlen

  Frukost på hotellet. En heldagsutflykt i södra Sveriges kanske mest idylliska område Österlen, med sitt böljande landskap och vackra kust. Vi åker till Ystad där vi får en guidadrundtur som blandas med historia och filminspelningsplatser från Wallander. Vi äter lunch tillsammans, sen tar vi oss till Äpplets hus i Kivik. Visst har ni hört talas om Kiviks musteri… Nu får ni lära känna dem ännu mer. Kanske passa på att köpa med sig någon god dryck hem. Nu vänder vi åter till hotellet för gemensam middag.

  Dag 4 –	Österlen
 • Dag 5 - Köpenhamn

  Efter frukost lämnar vi hotellet och besöker den danska kronjuvelen Köpenhamn gör vi en kanaltur för att uppleva staden från ett nytt perspektiv. Under eftermiddagen hinner vi också med en skön promenad på Ströget och i Nyhavn, innan vi återvänder till Malmö och vårt hotell för gemensam middag.

  Dag 5 -	Köpenhamn
 • Dag 6 - Malmö – Uppsala

  Frukost på hotellet, sen lämnar vi södern för att börja rikta in oss på norrland. Vi åker inte rikgigt hela vägen. Men en bit i alla fall. Vi stannar till i Uppsala, checkar in på hotellet och äter gemensam middag.

 • Dag 7 - Uppsala – Umeå

  Frukost sen hemresa, vi stannar på vägen för bensträckare och avslutnings middag.

 • Övrig information. & Tidtabell

  Avresa: 7 dgr
  17/8

  Pris: 12580:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Bussfika
  Reseledare
  Logi del i dubbelrum
  Frukost och middag
  Guidning och provning Mackmyra
  Lokalguider enligt program
  båtresa med Molslinjen Ystad-Rönne t/r
  lokalguide på Bornholm, ca 5 timmar
  lunch på Gudhjem Rögeri i Gudhjem
  rundvisning på Äpplets hus i Kivik
  Guidad rundtur Ystad
  Öresundsbron t/r
  kanaltur i Köpenhamn inkl. guide

  Tillägg:
  Enkelrum 2380:-

  Tidtabell:
  Umeå Central station 6:30
  Nordmaling circle K 7:15
  Örnsköldsvik Hägglunds Arena 8:10


  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 30 dagar innan avresa.

  Slutbetalning 30 dagar innan avresa.

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Bränsletillägg eller stora valuta ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-08-17FleraBornholm, Österlen & Köpenhamn
Garanteras Avresa!
Mer än 812 580:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna