Skip to main content

Smakfullt Möte Tre Länder

Underjordiska upplevelser och konstrastfyllda städer är några av höjdpunkterna på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Addera smakfulla delikatesser som, klosteröl och nederländskt vin en härlig vecka framför oss.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten –Göteborg (ca 100 mil)

  Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 2: Kiel-Valkenburg (ca 60 mil)

  Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Vi är snabbt ute på vägen och tar riktning mote Valkenburg, Nederländerna. På kvällssidan kommer vi fram till mysiga Hotel Walram som ligger i Valkenburg. Middag serveras på hotellet. Efter middagen är kvällen fri. Passa på att ladda batteriet… för nu börjar vi ladda för fullspäckade dagar med äventyr.

 • Dag 3: Utflykt till historiska Maastricht (15 mil)

  Frukost på hotellet. Idag upptäcker vi grannstaden Maastricht som är en av Nederländernas äldsta städer. Tillsammans med vår lokalguide promenerar vi på kullerstensgatorna genom den historiska stadskärnan, förbi kyrkor, stadsmurar och anrika köpmannahus. Ett av de bästa sätten att upptäcka Maastrichts omgivningar är en båttur på floden Maas. Under ca en timma flyter vi förbi stadskärnan och når den belgiska gränsen, där båten vänder tillbaka igen. Tillbaka på land har vi fri tid för att äta lunch och strosa på egen hand.
  Innan vi åker tillbaka till Valkenburg besöker vi Maastrichtbornas stolthet, vingården Apostelhoeve vars flaskor t.o.m. har stadsvapnet på sina etiketter. Här har producerats högkvalitativa viner sedan 1970 och det är den första vingården i Nederländerna. Åter på hotellet serveras Middag.

  Utflykt till historiska Maastricht (15 mil)
 • Dag 4: Möte mellan tre länder (ca 15 mil)

  Frukost på hotellet, sen ställer vi in GPS:en på Aachen strax innanför den tyska gränsen. Vår lokalguide visar oss runt och här finns en skön kontrast mellan den historiska miljön och stadens folkliga atmosfär. Under eftermiddagen besöker vi Brand Bierbrouwerij, Nederländernas äldsta bryggeri. Vi provar deras öl och får en rundtur i lokalerna.
  Åter i Valkenburg går vi under jord. I stadens populära grottor får vi en guidad tur som ska göras med tåg. Grottornas spännande historia blir än mer fängslande i de mörka underjordiska gångarna. Under turen ser vi bl.a. väggmålningar, skulpturer och plaketter och nere i grottorna har människor även tagit skydd genom åren. Tillbaka ovan jord åker vi till hotellet där middag serveras på hotellet.

 • Dag 5: Klosteröl i Belgien (ca 25 mil)

  Vi äter frukost och checkar ut fhotellet. Sen börjar dagens äventyr. Vid en första anblick kan Liège upplevas sakna charm. Många av de historiska arven förstördes under andra världskriget och staden har idag mer karaktär av arbetarstad. Men vi får inte låta oss luras av stadens yta. På rundturen visar vår lokalguide oss de främsta sevärdheterna.
  En belgisk delikatess är klosterölet och vi avrundar vår dag i Belgien med bryggeribesök och ölprovning på klostret Abbaye du Val-Dieu i Aubel. Ankomst på hotellet på kvällen där vi äter middag tillsammans.

  Klosteröl i Belgien (ca 25 mil)
 • Dag 6: Kamen- Kiel (ca 42 mil)

  Efter frukost vänder vi åter norrut. Mot kvällen är vi i Kiel där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 7: Göteborg- Umeå (ca 100 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Avbokningsvillkor & Övrig information

  Tillägg:
  Enkelrum 1950:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 2 månader innan avresa.

  Tidtabell:
  Umeå Östra stn kl 03.00
  Nordmaling Circle K kl 03.40
  Örnsköldsvik Arenan kl 04.20

  Vi reserverar oss för eventuella programändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-05-23FleraSmakfullt möte med tre länderMer än 812 980:-BokaMer information
Resekalender
2024-04-12En Stockholms helg och Vita Hästenfrån 4 180:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna