Skip to main content

Lübeck Julmarknad

Här hittar man allt som har med julen att göra och lite till, gå runt och njuta av de vackra dekorationerna. Det är som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Lübeck har en av de kanske mest kända julmarknader i Tyskland. Detta är en marknad som har en historia enda tillbaka till 1600-talet. Följ med oss och shoppa unika julklapparna i Lübeck.

Dagsprogram

 • Dag 1 – Hemorten –Göteborg (ca 100 mil)

  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, bussfika, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 2 – Kiel – Lübeck (ca 9 mil)

  Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Nu åker vi en kort stund i bussen, då vi helt plötsligt är i Lübeck. Där möter vår lokalguide upp och tar oss på en rundtur i stan för att lära känna den mer både i buss och till fots. Vi checkar in på hotellet i 2 nätter och intar Lübecks Julmarknad resten av dagen och kvällen är fri för egna upptåg. Det finns mycket att se, uppleva och äta. Så ta vara på er tid och njut av denna fantastiska miljö.

 • Dag 3 – Lübeck Julmarknad

  Efter frukost Sen får ni utforska staden själv, njuta av all denna juvliga julstämning. Den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget (Marktplatz) i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget.
  Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche)kyrkogård råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden. Kvällstid står eldstäder här i brand och hit söker sig folk för att njuta av medeltida musik och varm mjöd. Här finns även Märchenwald, en förtrollad skog utanför S:t Maria kyrka. En sagovärld för hela familjen att beskåda.
  Är man sugen på hantverk så är det värt att besöka marknaden i S:t Peters kyrkan (St. Petri Kirche). Och när man väl är här kan man njuta av en fantastisk vy från kyrktornet. Vid Kobergs marknadsplats får man känna på stadens sjöfartsatmosfär med träfat och skeppsvrak som pryder marknaden, hit söker sig gärna de yngre besökarna då platsen är lite av ett nöjesfält med sitt stora pariserhjul. För de som vill söka sig till en lugn och avkopplad miljö, så är Schrangen ett alternativ i gamla stan. På den här gatan finns det en stjärnbelyst granskog där man kan njuta av diverse godsaker.
  Tänk att här får ni gå runt och bara njuta en hel dag. Hela dagen har ni till förfogande att planera efter er egen takt och ork.

  Dag 3 – Lübeck Julmarknad
 • Dag 4 - Lübeck – Kiel (9 mil)

  Efter en sovmorgon är det dags för frukost , sen packar vi in våra väskor i bussen. Nu har vi gått om tid att ta oss till Kiel, därför passar vi på att ta ett ordentligt stopp på Gränsshopen i Kiel i några timmar för både shopping och lunch tid innan vi åker ner till hamnen, där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 5 – Göteborg-hemorten (ca 100 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information & Tidtabell

  Avresa: 1/12 5 dgr

  Pris : 8780:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Reseledare
  Bussfika dag 1
  Färja Göteborg-Kiel t/r Del i Insides hytt t/r Logi del i dubbelrum
  5 frukostar
  3 middagar exkl dryck Lokalguide Lübeck dag 2

  Tillägg:
  Enkelrum 2350:-

  Valuta: Euro

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 45 dagar innan avresa.

  Tidtabell: (fler påstigningsorter kan väljas vid bokningstillfälle.)
  Umeå Central stn kl 02.00
  Nordmaling Circle K kl 02.45
  Örnsköldsvik Arenan kl 03.20

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och eventuella Bränsletillägg och stora valuta ändringar.

  Slutbetalning 45 dagar innan avresa

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-12-01FleraLübeck JulmarknadMer än 88 780:-BokaMer information

Hotell

Holiday Inn Lübeck
Holiday Inn Lübeck
Välkommen till Hotel Holiday Inn Lubeck. Hotellet ligger direkt vid den historiska slottsporten, inte långt från många sevärdheter, såsom Holstenporten och Niedereggers marsipancafé. Njut av gym och s...
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna