Skip to main content

Utvandrarna Kosta & Öland

Vår allra nyaste resa kan inte ligga mer rätt i tiden – på juldagen hade den nya filmen om Wilhelm Mobergs Utvandrarna premiär. I rollerna ser vi bl.a. Gustaf Skarsgård, Sofia Helin, Tove Lo och Liv Ullman. Under vår resa upplever vi det mest småländska av Småland och färdas i utvandrarnas fotspår. Hyttsill, shopping, glaskonst och en glasbar på 3,5 ton står också på programmet.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Under resans gång pausar vi för fika, lunch och bensträckningar. Mot kvällen är vi framme i Kosta och vi checkar in på Kosta Lodge. Här bor vi i 2 nätter. Vi möter upp och äter gemensam middag på kvällen kl 19:00.

 • Dag 2

  ”Mot det drömda lyckolandet i nya världen gick färden, skiftande var motiven, skiftande blev också deras öden”. Efter frukost möter vi vår lokala guide som på bred småländska tar oss med i Utvandrarnas fotspår och snitslar oss genom denna viktiga del av historien. Medans vi följer Utvandrarleden bekantar vi oss med miljöer som vi både sett och läst om och likaså många platser med kopplingar till Wilhelm Mobergs liv. T.ex. Duvemåla där Kristina föddes, Wilhelm Mobergs minnessten i Moshultamåla, Pestkyrkogården, Modala glasbruk, Åkerby vägskäl och Långasjö. Vid önskemål kan vi avsluta turen på Grimsnäs Herrgård i Skruv och äta en ”Mobergare”.
  Vi har lite fri tid för lunch och ladda batteriet för nu fortsätter vår dag, vi får besöker Kosta Boda fär vi får en rundvisning på Kosta Boda Art Gallery. Efter vår rundvisning får ni passa på att shoppa & fynda eller gå till älghägnet i safariparken. Ni kan också besöka det nya ölbryggeriet eller sätta oss i glasbaren som har ett rekordstort ginutbud. På kvällen får vi uppleva en klassisk småländsk hyttsill där vi avnjuter både mat, uppträdande och glasblåsning.

 • Dag 3

  Idag äter vi frukost på hotellet, sen rullar vi mot Öland. Under morgonen korsar vi den 6 km långa Ölandsbron till Sveriges näst största ö. Vi tillbringar dagen tillsammans med en lokalguide och besöker många fantastiska besöksmål på Öland. Vi tar oss tillbaka till fastlandet och checkar in på vårat hotell för natten i Kalmar.

 • Dag 4

  Vi avnjuter en tidig frukost och laddar nu för hemresa 08.00 från hotellet i Kalmar. På vår resa upp genom Sverige tar vi bensträckare och stopp för mat och kaffe så klart. Abramssons familjen tackar för denna gång och vem vet kanske nästa gång så blir det en riktigt tur till Utvandrarlandet USA, vem vet!?

 • Övrig information och tidtabell

  Avresa: 11/9

  Pris från: 5980:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresa
  Frukostpåse på bussen
  Del i dubbelrum
  Middag dag 1
  Lokalguide och rundtur längs utvandrarleden.
  Glasunderhållning med Middag
  dag 2
  Besök på Kosta boda rundvisning
  Lokalguide och rundtur på Öland
  Reseledares service

  Tillägg:
  Enkelrum 1300:-

  Tidtabell:
  Umeå Central station 4:30
  Nordmaling circle K 5:10
  Örnsköldsvik Hägglunds Arena 6:00

Resekalender
2023-06-12Vasa - dagskryssningfrån 1 280:-
2023-08-10Orkester Norden från 1 280:-
2023-08-24Hemsö Fästning & Skulebergetfrån 1 280:-
2023-08-28Vasa - dagskryssningfrån 1 280:-
2023-08-31Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna