Skip to main content

Tre vinländer - Slovakien, Österrike & Ungern

Bo bra i Bratislava och utforska vinbyar och vingårdar i tre olika vindistrikt i lika många länder. Slovakiens huvudstad ligger vackert vid Donau och har en fin äldre stadskärna. Med centralt belägna Clarion Congress Hotel Bratislava som bas, gör vi varierade vinprovningar och utflykter bland vinfälten i både Slovakien, Österrike och Ungern. 

Dagsprogram

 • Dag 1 – Hemorten –Göteborg (ca 100 mil)

  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, bussfika, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 2 – Kiel – Dresden (ca 60 mil)

  Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Vi är snabbt ute på vägarna igen och tar kurs mot Dresden. Där vi tar in på vårt övernattningshotell. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

 • Dag 3 – Dresden – Bratislava ( ca 50 mil)

  Efter frukost rullar vi vidare mot Bratislva. Idag färdas vi vidare och siktar in oss på Slovakien. Under dagen passerar vi bland annat området runt Prag, senare på eftermiddagen når vi den vackra staden Bratislava i Slovakien, där vi ska bo fyra nätter. Vi äter middag på hotellet. Sen är kvällen fri för den som vill ksn ni bekanta er med staden och från Clarion Congress Hotel Bratislava har vi ca 15 minuters promenad till den fina äldre stadskärnan.

 • Dag 4 – Slovakiska viner och egen tid i Bratislava

  Med lite sovmorgon och frukost i magen. Vi gör en halvdagsutflykt till vindistriktet Malokarpatská, beläget strax norr om Bratislava och med de karpatiska bergen som kuliss. Här provar vi vin på Simak Zamok i vinstaden Pezinok, följt av en lunchpaus i vinbyn Sväty Jür som har gott om vinstugor och restauranger. Vi åker sedan tillbaka till Bratislava för en fri eftermiddag med tid att utforska staden på egen hand. Promenera genom Gamla stan, se rådhuset, stadens smalaste hus och vackra kyrkor samt St Mikaels torn från storhetstiden på 1300-talet och som ligger vid shoppinggatan Michalská. På höjden ovanför stoltserar Bratislavas slott med sin kritvita fasad och inbjudande utsikt. På kvällen samlas vi igen för gemensam middag på bryggeriet Mestinasky Pivovar.

  Dag 4 – Slovakiska viner och egen tid i Bratislava
 • Dag 5 - Vin i österrikiska Weinviertel

  Efter frukost passerar vi gränsen till Österrike för en heldagsutflykt i Weinviertel. Vi börjar med vinprovning på Weingut Dürnberg i Falkenstein bei Poysdorf, följt av lunch på egen hand och tid att strosa på ortens historiska vinkällargata Kellergasse.
  På eftermiddagen gör vi ett besök på Himmelkeller i Kronberg, konstnärens Hermann Bauchs skapelse. En speciell plats med samlingar av konst och bruksföremål, men också ett flertal vinkällare. Här njuter vi av dagens andra vinprovning innan vi vänder tillbaka till Bratislava. Åter på hotellet är det middag tillsammans.

  Dag 5 - Vin i österrikiska Weinviertel
 • Dag 6 - Vinprovning på klostret i ungerska Pannonhalma

  Efter frukost tar vi sikte på resans sista vinutflykt går till Pannonhalma, ett av de minsta av Ungerns 22 vindistrikt. Vi besöker först det mer än 1 000 år gamla klostret som är upptaget på Unescos världsarvslista och avslutar visningen med en trevlig provning av klostrets egenodlade viner. Därefter äter vi en smaklig lunch på en restaurang nedanför klosterberget. Tillbaka till vårt hotell i Bratislava för en sista övernattning. Middag på kvällen.

 • Dag 7 – Bratislava- Halle (ca 62 mil)

  Frukost på hotellet, sen börjar vi vår resa hemmåt. Vi stannar för bensträckare och lunch stopp på vägen. På eftermiddagen anländer vi Halle, denna tyska universitetsstad. Här checkar vi in på vårat hotell för natten och äter gemensam middag på hotellet.

 • Dag 8 - Halle - Kiel (ca 50 mil)

  Tidig frukost på hotellet rullar vi nu mot Kiel. Vår Reseledare roar oss på vägen och vi kör på hårt för att komma fram till vår färja i bra tid. Vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.

 • Dag 9 – Göteborg-hemorten (ca 100 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information och villkor


  Följande visningar och provningar ingår i programmet.
  • rundvisning och vinprovning av 4 viner på Simak Zamok i Pezinok
  • middag på bryggeriet Mestinasky Pivovar i Bratislava
  • rundvisning och vinprovning av 4 viner på Weingut Dürnberg i Falkenstein bei Poysdorf
  • rundvisning och vinprovning av 4 viner på Himmelkeller - Hermann Bauch Museum i Kronberg
  • rundvisning och vinprovning av 3 viner på Abbey Winery i Pannonhalma
  • lunch på restaurang Porta Etterem i Pannonhalma

  Avresa:
  3/9 9 dgr

  Pris : 16480:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Reseledare
  Bussfika dag 1
  Färja Göteborg-Kiel t/r
  Del i Insides hytt t/r
  Logi del i dubbelrum
  frukostar
  9 middagar exkl dryck
  Lunch dag 6
  Vinprovningar enligt program
  Rundvisningar enligt program

  Tillägg:
  Enkelrum 3650:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 3 månader innan avresa.

  Tidtabell: ( fler påstigningsplatser ses vid bokningstillfället)
  Umeå Central stn kl 03.00
  Nordmaling Circle K kl 03.40
  Örnsköldsvik Arenan kl 04.20

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och eventuella Bränsletillägg och stora vatluta ändringar. Observera att Covipass kan vara krav på denna resa.
Resekalender
2024-08-16Hallstaberget med en twistfrån 4 280:-
2024-08-17Bornholm, Österlen & Köpenhamnfrån 12 580:-
2024-08-29Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
2024-09-05Dagresa Seniorkryssning Wasalinefrån 1 180:-
2024-09-18Tervis Hälsospa i Pärnufrån 9 380:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna