Skip to main content

Oktoberfest i Bremen

Under oktober varje år hålls oktoberfest i Bremen. Här firas med tivoli, öltält, nöjen, musik och tysk mat i alla varianter. Bremens oktoberfest tillhör Tysklands största. Det finns alla möjligheter till bra shopping i den trevliga staden. På med Tyrolerhatten nu åker vi på en resa till oktoberfesten i Bremen och roa dig kungligt i en stad i glad feststämning.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Observera att Covipass kan vara krav på denna resa.

Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå- Helsingborg (118 mil)

  Vi rullar väldigt tidig morgon från Umeå. Vi stannar för bensträckare och mat stopp. Vår reseledare roar oss på vägen. Väl framme i Helsingborg checkar in på hotellet för natten.

 • Dag 2: Helsingborg-Bremen (55 mil)

  Vi lämnar hotellet i bra tid och fortsätter vår resa mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Ankomst till Bremen på em där vi checkar in på vårt centrala hotell för gemensam middag.

 • Dag 3: Stadsrundtur i Bremen och sen Freimarkt – Oktoberfesten

  Nu börjar äventyret, men först frukost. Sen blir det stadsrundtur, lär känna staden lite. Njut därefter av oktoberfesten, shoppa i alla butiker och ät gott på någon restaurang. Bremen är en gemytlig stad som har mycket att erbjuda. Torget är den gamla hansastadens hjärta och här står den berömda Rolandstatyn. Stadens äldsta kvarter Schnoor är mysiga med smala gränder, små affärer och caféer. Vi bor alldeles intill Bremens järnvägsstation, så vi har ca 500 meter till Freimarkt området där man slår upp stora öltält och ett jättetivoli under de veckor som den snart 1000-åriga traditionen Bremer Freimarkt går av stapeln. Här möts man av sång, tysk schlager och ompa-bompamusik. Mat serveras i alla varianter och ölen i stora krus. Upplev vimlet och den glada stämningen. Inga entrébiljetter är förköpta. Men det finns många olika öltält att välja på, även annat att uppleva.

  Stadsrundtur i Bremen och sen Freimarkt – Oktoberfesten
 • Dag 4: Freimarkt - Oktoberfesten

  Frukost på hotellet, sen är dagen fri för att njut därefter av oktoberfesten, shoppa i alla butiker och ät gott på någon restaurang. Bremen är en gemytlig stad som har mycket att erbjuda.

  Freimarkt - Oktoberfesten
 • Dag 5: Bremen – Jönköping ( 77 mil)

  Vi lämnar vårt hotell efter frukost och påbörjar vår resa hem. Vi stannar för mat och bensträckare på vägen. På kvällen ankommer vi vårat hotell i Jönköping.

 • Dag 6: Jönköping- Umeå ( 96 mil)

  Vi äter frukost på vårat hotell och rullar vidare hemåt. Men massor av nya minnen och oktoberfest upplevelser som vi sent kommer att glömma.

 • Avbokningsvillkor och Övrig information

  Tillägg:
  Enkelrum 2500:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 45 dagar innan avresa.

  Tidtabell:
  Umeå Östra Station 03:00
  Nordmaling Circle K 03:40
  Övik Arena 04:20


  Vi reserverar oss för eventuella programändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.
  Observera att Covipass kan vara krav på denna resa.

Karta

Resekalender
2023-10-12Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-09Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-23Ullared och Göteborg med Liseberg Julmarknadfrån 4 480:-
2023-11-26Lübeck Julmarknadfrån 7 780:-
2023-12-05Tallinn 40 h kryssningfrån 2 840:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna