Skip to main content

Berlin

Det är svårt, om inte omöjligt att bli mätt på Berlin. Man upptäcker alltid något nytt och man känner sig aldrig färdig. Det finns därför alltid anledning att återvända till denna fantastiska metropol som är en av Europas mest spännande städer. Under våra stadsrunturer besöker vi berömda gator som Kurfürstendamm och Unter den Linden. Se kända monument och byggnader som Berlinmuren, Brandenburger Tor, TV-tornet och Tysklands riksdag Bundestag.

Dagsprogram

 • Dag 1 *Avresa Hemorten – Göteborg (105 mil)

  Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Frukost serveras ombord på bussen. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp men med reseledarens omsorg, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal och sedan kan du koppla av med shopping, dans mm. ( Se färjan på www.stenaline.se)

 • Dag 2 * Kiel- Berlin ( 40 mil)

  Efter frukost reser vi Berlin. Vi stannar för bensträckare och lunch stopp på vägen. Väl framme på hotellet checkar vi in sen drar vi iväg till Brauhaus Lemke Hackescher Markt för Ölprovningen och middag tillsammas. Nu är vi redo för övriga äventyr som väntar.

 • Dag 3 * Berlin

  Frukost på hotellet. Idag möter vi upp vår lokala guide som är med oss fram till middag. Vi får en härlig stadsrundtur, sen tar vi stopp på Tyska spionmuseet. Kontrollera hur ”säkra” dina lösenord är, se rekvisita från James Bondfilmerna, kolla in den minsta kameran från andra världskriget och lär dig hur man kommunicerar som spion m.m. – här blir vi lätt spioner själva för en stund. Under dagen finns det tid för lunch innan dagen forsätter med ett besök på Haus am Checkpoint Charlie här kan ni läsa berättelser om hur människor försökte fly från Öst- till Västberlin, Museet huserar mängder med verktyg som använts under försök att fly över muren, samt bilder på flyktförsök. Människorna som ville fly till det lite öppnare Västtyskland var uppfinningsrika och försökte bli översmuttlade i omgjorda bilar, fira sig över via linbana, flyga med hemmagjorda ballonger, dykanordningar och mycket mycket mer. Åter på hotellet på em kvällen är fri.

 • Dag 4 * Berlin

  Frukost på hotellet och dagen fortsätter i Berlin med vår lokalaguide för dagen. Under våran dag gör vi både en stadsrundtur med vår lokalguide samt en under dagen tar vi en tur upp i TV tornet och en fascinerande utsikt över ett upplyst Berlin. På em åter på hotellet och kvällen fri för middag på egen hand.

 • Dag 5 * Berlin - Kiel (40 mil)

  Efter frukost vänder vi åter norrut. Mot kvällen är vi i Kiel där vi bordar färjan till Göteborg. Inkvartering i 2-bäddshytter och middag ombord.

 • Dag 6 * Göteborg - Hemorten (105 mil)

  Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.

 • Övrig information & Villkor

  Avresa:
  13/10, 6 dgr

  Pris : 12580:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Reseledare
  Frukostpåse på bussen
  Färja Göteborg-Kiel tor inkl frukost & middag
  del i 2-bäddshytt,
  Ölprovning och middag dag 3
  Sightseeing och utflykter med lokal guide enligt program
  del i dubbelrum
  5 frukostar
  avslutningsmiddag

  Tillägg:
  Enkelhytt-/rum 3000:-

  Tidtabell:
  Umeå CENTRAL Station kl 02.00
  Hörnefors Resecentrum kl: 02:25
  Nordmaling Cricle K. kl 02.45
  Ö-viks Hägglunds Arena kl. 03.30

  Betalning sker till Abramssons Buss . Se bokningsbekräftelse mail/sms för mer information.

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram 50 dagar innan avresa

  Vi reserverar oss för eventuella programändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-10-13FleraBerlinMer än 812 580:-BokaMer information
Resekalender
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna