Skip to main content

Krakow & Warszawa

Auschwitz Birkenau - Wieliczka Saltgruva - Benediktinska Klostret

KRAKOW räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten samtidigt som de moderna inslagen finns. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs i Krakow! Polens huvudstad WARSZAWA är verkligen en blandning av gammalt och nytt. Man håller traditioner vid liv samtidigt som man blickar framåt. Idag har Warszawa på nytt blivit ett kulturellt och historiskt centrum.

OBS! Kontrollera stavningen på erat PASS innan bokning.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Karlskrona (114 mil)

  Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp men med reseledarens omsorg, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Karlskrona där vi bordar Stena Lines färja till Gdynia. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal och sedan kan du koppla av med shopping, dans mm. ( Se färjan på www.stenaline.se)

 • Dag 2: Gdynia-Warszawa (38 mil)

  Frukost ombord på båten. Lokalguiden möter oss på kajen och hälsar välkommen till Polen. Lokalguiden åker med oss under vår vistelse i Polen. Vi bekantar oss med trestadsregionen Gdynia, Gdansk och Sopot för att under eftermiddagen ta oss söderut till Warszawa. Vi stannar för lunch och väl framme i Warszawa inkvarterar vi oss på Novotel Warzsawa Centrum för 2 nätter. Middag serveras på hotellet och sedan kvällen fri.

 • Dag 3: Warszawa

  Frukost på hotellet. Vi börjar vår dag i Warszawa med en stadsrundtur med vår lokalguide. Få städer är så missförstådda och förknippas med så mycket grått. En tvivelaktig militärpakt, ett ondskefullt krig, ett folk klätt i trista täckjackor. Allt är historia nu. Och det nya Warszawa är en av Europas mest levande, sprittande och nyskapande storstäder, lite som en tonåring som nyss flyttat hemifrån, som testar livets begränsningar och möjligheter. Stan är dessutom vacker. Ur andra världskrigets rykande rester restes gamla stan mjuk och pastellfärgad kring öppna torg och vindlande gränder. Längre bort speglar sig små ölstugor och pråmar i floden Wislas vatten. Det dricks pilsner av högsta europeiska klass och äts starka korvar till långt in på natten. Nattlivet är pulserande och exhibitionistiskt. Sedan finns allt det andra, en av Europas största utomhusmarknader, somrarnas Chopinkonserter i lummiga parker, praktfulla slottet i Wilanow, kulturpalats och mäktiga katedraler. Vi har nu fått en försmak av huvudstaden och kan ta chansen att själva titta närmare på stan. Middag serveras på hotellet och sedan kvällen fri.

 • Dag 4: Warszawa – Krakow (30 mil)

  Frukost på hotellet. Vi börjar med att ta oss till Krakow och här möter vi vår lokalguide för en stadsrundtur. Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. Vi inkvarterar oss på Ibis Krakow Stare Miasto ”old town”. Middag serveras på hotellet och sedan kvällen fri.

 • Dag 5: Auschwitz - Benediktinska Klostret (16 mil)

  Frukost på hotellet. Idag ska vi besöka byn Oswiecim, som på
  tyska heter Auschwitz, som under andra världskriget blev scenen
  för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner
  människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa.
  Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas
  baracker. Under vår rundvandring påminns vi om en skamlig epok i människans historia. Lunch serveras på Ristorante del Papa.
  Under eftermiddagen besöker vi Benediktinska Klostret av de heliga
  apostlarna Peter och Paul i Tyniec som grundades
  av den polska kungen Casimir I år 1044. Åter på hotellet efter en
  dag med många intryck så bjuds vi på middag. Kvällen är sedan fri.

 • Dag 6: Saltgruvan i Wieliczka (4 mil)

  Frukost på hotellet. Dagens utflykt går mot saltgruvan Wieliczka strax utanför Krakow. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt och i den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats, om vilka vi får veta mer under vår rundvandring. Åter i Krakow serveras vi lunch och ölprovning på Restaurant & Microbrewery C.K Browar, ett mikrobryggeri vid gamla stan. Under eftermiddagen kan vi strosa själva på stadens gator och mot kvällen bjuds vi en 3-rätters middag inkl folkloreshow på Restaurant Morskie oko. Kvällen sedan fri

 • Dag 7: Krakow-Gdynia (60 mil)

  Frukost på hotellet. Vi börjar vår resa hemåt mot norr, och vi tar oss galant upp mot Gdansk. Vi stannar för lunch och väl framme i Gdynia bordar vi Stena Lines färja. Middag serveras ombord och sedan kvällen fri.

 • Dag 8: Karlskrona-Hemorten (114 mil)

  Frukosten står uppdukad i fartygets matsal. Tidig ankomst till Frukosten står uppdukad i fartygets matsal. Tidig ankomst till Karlskrona och sedan återstår en rejäl dagsetapp hem till Norrland. Innan vi skiljs åt serveras en gemensam middag på lämpligt ställe.

 • Övrig information & Villkor

  Avresa:
  3/6 8dgr

  Pris : 13880:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Färja Karlskrona-Gdynia tor inkl frukost & middag , del i 2-bäddshytt
  Sightseeing och utflykter med lokal guide enligt program
  3 nätter på Ibis Krakow Stare Miasto ”old town”inkl frukost & middag
  2 nätter på Novotel Warszawa Centrum inkl frukost & middag
  Middag dag 8
  Reseledare
  Bussfika

  Tillägg:
  Enkelrum 4500:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 45 dagar innan avresa.

  Tidtabell:
  Umeå Central Station. kl 04.00
  Ö-vik Arenan kl 05.30
  Härnösand Resec. kl 06.50

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och stora valuta ändringar.

  Slutbetalning 60 dagar innan avresa

Karta

Resekalender
2024-08-16Hallstaberget med en twistfrån 4 280:-
2024-08-17Bornholm, Österlen & Köpenhamnfrån 12 580:-
2024-08-29Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
2024-09-05Dagresa Seniorkryssning Wasalinefrån 1 180:-
2024-09-18Tervis Hälsospa i Pärnufrån 9 380:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna