Skip to main content

Visbykryssning med Cinderella

Följ med på drömturen till idyliska Visby i vinterskrud. Cinderella fortsätter med sommarsuccén men denna gång med chans att uplleva Visbys Julmagi. Njut av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Du får en hel dag i Visby, en dag på ett vintergnistrande Gotland, och kan gå på julkonsert eller stadsvandring med Viking Lines skickliga guider. 

Utflykter Visby adventkryssning

Utflykter

Utflykterna bokas vid bokningstillfället.

Stadspromenad med ölprovning

Följ med på guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri där det bryggts öl sedan urminnes tider. Fascineras av det lilla bryggeriet som är som ett levande museum och njut av smaker och dofter under provning av Gotlands populäraste öl.

Vi startar vår guidade vandring i den medeltida staden vid Österport och går längs med ringmuren fram till Dalmansporten. Via porten vandrar vi vidare in i det medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan, Sankta Maria som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän. Om det inte pågår någon ceremoni i kyrkan gör vi ett besök.

Vi promenerar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar och marknadsstånd. Här ligger också den vackra bevarade S:t Karins kyrkoruin från 1250-talet som än idag används för olika event.

Från torget är sträckan kort till S:t Hansgatan och Gotlands Bryggeri. På vägen passerar vi ytterligare två bevarade kyrkoruiner S:t Lars och S:t Drotten. Gotland är en populär plats för bröllop och många vill gärna gifta sig i en av Visbys vackra ruiner.

Vi fortsätter fram till det lilla bryggeriet där det har doftat humle och bryggts öl sedan 1855. Idag ägs bryggeriet av familjen Spendrup som döpte bryggeriet till Gotlands Bryggeri 1995. Inne i bryggeriet träffar vi bryggmästaren som delar med sig av bryggeriets historia och produktion under en kort rundvandring. Vi avslutar besöket i den lilla puben där vi får prova några av de ölsorter som bryggs här medan bryggmästaren berättar mer om processen att brygga öl med smak av Gotland.

Efter besöket i bryggeriet kan du promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till Cinderella till fots eller med shuttlebussen.

Turen startar kl 10.30 och tar ca 2,5 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och ölprovning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris 480:-/vuxen. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp. Utflykten bokas  vid bokningstillfället 


Gotland panoramatur

Bussrundtur längs västra kusten och Visby, med körsång i Tofta kyrka Gotland är kontrasternas ö. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur öns rika historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.

Med buss kör vi längs kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskelägesom en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade plus ett litet vackert kapell som är populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder välbesökt av både lokalbor som turister.

Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finner du flertalet bronsåldersgravar så som stenrösen och skeppssättningar.

På vägen tillbaka till Visby gör vi ett stopp vid Tofta kyrka där en kör välkomnar oss med värmande toner.

Efter att ha upplevt platser från Vikingatiden och den gotländska kustremsan förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansestaden Visby. Bussen stannar vid Dalmansporten där vi börjar vår promenad in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.

Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare färd tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

Bussturen startar kl 10.30 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots samt en längre trappa (75 steg) förekommer. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Pris: 455:-/vuxen,  I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas vid bokningstillfället


Julkonsert med Glimra

Två Ainbuskar. En Fehling. Och en vansinnigt skön mix av gotländska och amerikanska toner. Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång i en julshow du sent ska glömma.

Upplev det magiska mötet mellan gotländskt och amerikanskt. Trestämmig skönsång ackompanjerad till tonerna av koffert, mandolin, dragspel och gitarr. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.

En intim konsertupplevelse tillsammans med Glimra, som består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gruppen har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från välkända Ainbusk, och Annika med 13 cd-album och världsturnéer i bagaget. Tillsammans bjuder de på årets absoluta höjdpunkt!

Konserten sker i en eventlokal med upphöjd scen som tillhör Joda bar & kök, vid småbåtshamnen i Visby, Skeppsbron 24.

Busstransfer till Östercentrum. Promenad till Joda Bar&Kök, Skeppsbron 24. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Sista påstigning från Östercentrum kl 15.45. Ombord 1 timme före avgång. Var ute i god tid, köer kan uppstå. Uppvisa utflyktsvouchern.

Pris: 499:-/pers inkl transfer med de ordinarie transferbussarna, julkonsert, välkomstglögg, skinksmörgås (eller vegetariskt alternativ om så önskas) och alkoholfri dryck Endast förköp. Utflykten bokas  vid bokningstillfället.


Dagskort transfer t/r Kajen till Visby centrum

Dagskort för busstransfer till och från kajplats 7, som ligger ca 1,5 km från Vicby centrum. Dessa kan man även köpa ombord.

Pris: 60:-/pers 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa och kryssning

  Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på färjan får du tid att varva ner och komma tillrätta i er hytt. kl 17:30 avgår båten från Stockholm. Njut av den otroligt vackra skärgården sen möter vi upp för 3-rättersmiddag exkl dryck, ”smak av Gotland” kl 17:30 som serveras i en av restaurangerna ombord. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.

 • Dag 2: Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Vi äter frukostbuffé kl 07:30 (sv tid) ombord innan vi anländer Visby kl 10:00 på Gotland finns massor att göra för alla. Boka din utflykt vid bokningstillfället, läs mer under utflykter Visby. Kl 16:00 måste senast vara ombord på Cinderella avgår kl 17:00 för att påbörja vår resa hem. Vi möts upp äter Julbordsbuffé inkl dryck kl 18.00 (sv.tid) tillsammans på kvällen. Sen njuter vi av trevlig underhållning ombord.

 • Dag 3: Hemresa

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. Vi äter brunch kl 09:30 handlar och njuter av underhållningen ombord. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 3 kl 14:30. Vi kliver av och rullar norrut, stannar för middag och bensträckare längs vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2021-12-05FleraVisby Julkryssning med CinderellaMer än 82 880:-BokaMer information
Resekalender
2021-11-22Vasa- Energy Vaasa med Julbordfrån 1 080:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna