Skip to main content

Visby med Cinderella kryssning

Drömmer du om sommarsemester på Gotland? Gör slag i saken med en kryssning till Visby och Gotland – njut av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Du får en hel dag i Visby och kan bocka av några av öns största sevärdheter.

Tilläggs utflykter i Visby

Tilläggs utflykter i Visby

Utflykterna ni kan köpa till är Viking Line som sköter med deras lokalguider, tänk på att vi inte kan garantera svenstalande guider. Utflykterna bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida OBS! Vi reseverar oss för eventuella fullbokade utflykter. 

Buss transfer

Cinderella lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från centrala Visby. Viking Line erbjuder transferbussar som går till/från Östercentrum, precis utanför murarna.

Bussarna går från kl 10 till avgång. OBS! var ute i god tid! Köer kan uppstå.

 Pris: 60:-/ person

 

Visby med smak av Medeltid

Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.

Först tar vi bussen till Östercentrum och promenerar längs ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Härifrån tar vi klivet in i medeltida Visby och stadsdelen Klinten, där vi stannar för att njuta av en strålande utsikt över staden (och kanske posta ett och annat Instagraminlägg). Via en lång trappa kommer vi fram till vackra Sankta Maria domkyrka och Botaniska trädgården – en oas med färgglada blomster och exotiska träd.

Turen går vidare genom portarna in till Kapitelhusgården och den dolda medeltida mötesplatsen, bestående av en liten sluten trädgård och en storslagen festsal för gästabud. Här möts vi av dess ”tjänare” som bjuder på fascinerande berättelser från förr samtidigt som du får smaka på mat kryddad med historia.

Efteråt traskar vi vidare längs Visbys kullerstensgator i spåren av de köpmän som en gång befolkade staden. Vi stannar en sista gång vid glassbaren som bjuder på en av stadens vackraste utsikter. Här njuter vi av ett smakprov av lokalt producerad ekologisk glass innan vi tar oss ner till gamla Hansahamnen Almedalen, där turen avslutas.

Den som vill promenerar tillbaka till kryssningskajen, men det går också bra att ta bussen tillbaka från Östercentrum. 


Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris 455:-/vuxen400:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Gotland Panorama med Visby

Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.

Med buss åker vi längs med kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder, välbesökt av både lokalbor och turister.

Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppsättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finns flertalet bronsåldersgravar såsom stenrösen och skeppsättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Södra hällarna som är ett naturskönt friluftsområde. Här har vi en vida utsikt över havet och längs med kusten där vi ser Högklint i söder och norrut Visby innerstad med Domkyrkan och lite längre bort längs kusten ända bort till Hotell Snäck.

Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby. Bussen stannar vid Österport för vidare promenad längs med ringmuren till Dalmansporten. Via porten tar vi oss vidare in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.

Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.


Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris: 299:-/vuxen235:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

 

Konstnärens och raukarnas kreativa östra Gotland

Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.

Från hamnen tar vi bussen direkt till Norrlanda och Glasstudion Big Pink. Här möter vi den nytänkande glaskonstnären Jennie, som bland annat står bakom succén ”mat på glas”, världens första glasbakade måltid. Vi bevistar en fascinerande glasshow och hör allt om hennes kärlek till glas och hur hon hämtar sin inspiration från den gotländska naturen.

Turen går vidare söderut till raukarna i naturreservatet Folkhammar. På vägen kör vi genom pittoreska Ljugarn och Vitvärs fiskeläge. Väl framme kliver vi av bussen för att strosa runt bland alla mäktiga kalkstensmonument som formats av väder och vind genom århundradena.

Efter massor med frisk luft styr vi kosan åter mot Visby. På vägen stannar vi vid Ethelhems krukmakeri, som är ett av öns största. Här avnjuter vi en lättare lunch innan vi besöker verkstaden för att se hur det går till när lera blir till färdig kruka. Kanske hittar du något fint bland hyllorna i butiken! Det hinns också med ett sista stopp vid Roma Kungsgård och den gamla klosterruinen. Det som en gång var platsen för Gotlands allting är i dag öns allra vackraste teaterscen.


Turen, som börjar och slutar i hamnen, startar kl 09.30 och tar ca 5 timmar. Bekväma skor rekommenderas.

Pris 645:-/vuxen585:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning och lunch. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

 

Fårö- den magiska ön i norr

Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över tusen personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.


Turen startar kl 09.30 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Den som efter avslutad tur önskar kliva av i centrum kan istället ta någon av transferbussarna tillbaka till kryssningskajen kostnadsfritt alternativt promenera.

Pris 665:-/vuxen600:-/barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning och lunch. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Vi reserverar oss för eventuella program ändringar mm.

Tidtabell

Umeå Östra Station  05:00

Stöcksjö    05:10

Ansmark  05:15

Sörmjöle  05:20

Hörnefors E4:a  05:25

Håknäs E4:a 05:35

Nordmaling CircleK E4       05:45

Husum   06:10

Övik Arena    06:40

Bjästa Bstn    07:00

Näske E4:a    07.05                                  

Docksta E4:a 07:15

Ullånger OkQ8 07:25

Gallsäter 07:35

Höga Kusten Hotellet 07:50

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa

  Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på färjan får du tid att varva ner och komma tillrätta i er hytt. kl 17:00 avgår båten från Stockholm. Njut av den otroligt vackra skärgården sen möter vi upp för middagsbuffén kl 19:00 som serveras i en av restaurangerna ombord. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen

 • Dag 2: Heldag i Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Vi äter frukost kl 07:00 (sv tid) ombord innan vi anländer Visby kl 09:30. På Gotland finns massor att göra för alla. Boka din utflykt vid bokningstillfället, läs mer under utflykter Visby. Kl 17:00 måste senast vara ombord på Cinderella avgår kl 18 för att påbörja vår resa hem. Vi möts upp äter Skaldjursbuffé kl 17:30 (sv.tid) tillsammans på kvällen. Sen njuter vi av trevlig underhållning ombord.

 • Dag 3: Hemresa första parkett i skärgården

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. Vi äter brunch kl 09:00 handlar och njuter av underhållningen ombord. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 3 har du vackra minnen av en underbar hela kappsäcken full av soliga upplevelser. Vi kliver av och rullar norrut, stannar för middag och bensträckare längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2021-08-08FleraCinderella
NYTT DATUM OCH PRIS!
Mer än 83 380:-BokaMer information
Resekalender
2021-08-07Mittrevynfrån 750:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna