Skip to main content

Tallinn med Julmarknad

Förflytta dig inom tid och rum och fira en medeltida jul i hjärtat av Tallinn. Här restes Europas första offentliga julgran upp på torget år 1441 och du kommer garanterat att känna av historiens vingslag här. Sägnen är att Europas första julgran kom från Tallinn. Den medeltida miljön riktigt andas historia och skänker en sagolik atmosfär till julmarknaden på Rådhustorget. Mysiga stånd fulla av hantverksjulklappar omringar den ståtliga granen. När du läppjat klart på glögg och mumsat pepparkakor serveras traditionell surkål och blodkorv på många av de omringande restaurangerna. Ser du renar vet du att tomten är nära där han huserar på torget och önskar alla barn en riktigt god jul!. 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på Tallinks färja, som avgår kl 17.30, får du tid att varva ner innan JULBORDET serveras i fartygets bufférestaurangen.
  I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Det finns möjlighet till shopping i fartygets välsorterade butik. Ombord finns också bastu och bubbelpool.

 • Dag 2

  Frukost serveras ombord kl 7:30 i Bufférestaurangen. Under morgonen lägger färjan till ca kl 10.45 och vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i vår egen buss för att få en översikt över staden, sen fortsätter vi rundturen inne i Gamla staden till fots. Här finns medeltida bebyggelse, kullerstensgator och en vacker ringmur. Efter vår rundtur får ni tid att äta lunch och går runt lite. För att sen checka in på vårat hotell Tallink SPA och Conference, sen är eftermiddagen och kvällen fri för egna upptåg. Kanske kolla om det finns möjlighet att besöka SPA avdelningen och njuta av deras fantastika bad.

  Dag 2
 • Dag 3

  Frukost serveras. Vi har nu hela dagen på oss att uppleva Tallinn och julmarknaden på egen hand. Julmarknaden bjuder på magisk stämning med pyntade granar, juldekorationer och ljus. I hantverksbodarna säljs olika varor, varma drycker, pepparkakor och estniska julrätter som blodkorv, potatis och surkål. Barn kan glädjas åt karuseller och på marknaden arrangeras även ett varierat julprogram med underhållning. Kanske lockar ett besök på något av stadens museer.

  Dag 3
 • Dag 4

  Frukost serveras på hotellet, även idag har ni tid att utforska på egenhand en stund. Kl 12:00 checkar vi senast ut från rummen. Då får ni lite tid att handla det sista på stan för att lite senare åker vi mot båten, men först ett stopp på vid butiken SuperAlko för så kallad EU-shopping. Kl 16:30 kliver vi ombord. Väl ombord är det fri tid för mat, shopping och avnjuta all trevlig underhållning ombord.

 • Dag 5

  Frukost serveras ombord 7:30 i Bufférestaurangen. Vi kommer till Stockholm kl 10.30 och sedan återstår "bara" transportsträckan hem. Vi stannar för matstopp på vägen.

 • Övrig information & Tidtabell

  Avresa:
  8/12 5 dgr

  Pris från:
  4850:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresa t/r
  Reseledare
  Båtresa t/r
  Del i 2-Bäddshytt insides
  Frukost
  Julbordsbuffé dag 1
  Del i dubbelrum 2 nätter
  Lokalguide i Tallinn dag 2

  Tillägg:
  Enkelhytt/rum fr 1500:-/person
  Del i Fönsterhytt 550:-/person

  Tidtabell:
  Umeå Central Station 06:00
  Nordmaling Circle K 06:45
  Övik Hägglunds Arena 07:40
  (Fler påstigningsorter finns att välja på i samband med bokning)

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar i program och eventuella Bränsletillägg.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2022-12-08FleraTallinn med JulmarknadMer än 84 850:-BokaMer information
Resekalender
2022-11-03Åsa Nisse på Umeå Folkets Husfrån 1 380:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna