Skip to main content

Påsk i Tallinn

Njut av en semester ombord och i charmiga Tallinn. Matupplevelser och prisvärd shopping. Åk på en skön kryssning till Tallinn. Tallinns stämningsfulla gamla stadsdel är en fängslande samling medeltida gator och spiror. Det är en liten stad och turistområdena är säkra och lätta att utforska till fots. Varför inte titt in i Tallinns förflutna, besök Rocca-al-Mares friluftsmuseums typiska estniska tavernor, väderkvarnar och vattenkvarnar på landsbygden, se den lökkupolformade katedralen från 1900 eller gå med i rörelsen på det historiska Rådhustorget. S:t Olavs spira var en gång den högsta i världen.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på Tallinks färja, som avgår kl 17.30, får du tid att varva ner innan Buffémiddag kl 17:00 serveras i fartygets bufférestaurangen.
  I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Det finns möjlighet till shopping i fartygets välsorterade butik. Ombord finns också bastu och bubbelpool.

 • Dag 2

  Frukost serveras ombord kl 7:30 i Bufférestaurangen. Under morgonen lägger färjan till ca kl 10.45 och vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i vår egen buss för att få en översikt över staden, sen fortsätter vi rundturen inne i Gamla staden till fots. Här finns medeltida bebyggelse, kullerstensgator och en vacker ringmur. Efter vår rundtur får ni tid att äta lunch och går runt lite. För att sen checka in på vårat hotell Tallink SPA och Conference, sen är eftermiddagen och kvällen fri för egna upptåg. Kanske kolla om det finns möjlighet att besöka SPA avdelningen och njuta av deras fantastika bad.

  Dag 2
 • Dag 3

  Frukost serveras. Vi har nu hela dagen på oss att uppleva Tallinn egen hand kanske lockar ett besök på något av stadens museer.

  Dag 3
 • Dag 4

  Frukost serveras på hotellet, även idag har ni tid att utforska på egenhand en stund. Kl 12:00 checkar vi senast ut från rummen. Då får ni lite tid att handla det sista på stan för att lite senare åker vi mot båten, men först ett stopp på vid butiken SuperAlko för så kallad EU-shopping. Kl 16:30 kliver vi ombord. Väl ombord är det fri tid för mat, shopping och avnjuta all trevlig underhållning ombord.

 • Dag 5

  Frukost serveras ombord 7:30 i Bufférestaurangen. Vi kommer till Stockholm kl 10.30 och sedan återstår "bara" transportsträckan hem. Vi stannar för matstopp på vägen.

 • Övrig information & Tidtabell


  Avresa: 5/4 5 dgr

  Pris från: 4980:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresa t/r
  Reseledare
  Båtresa t/r
  Del i 2-Bäddshytt insides Frukost
  Buffé dag 1
  Del i dubbelrum 2 nätter Lokalguide i Tallinn dag 2

  Tillägg:
  Enkelhytt/rum fr 2000:-/person
  Del i Fönsterhytt 550:-/person

  Tidtabell:
  Umeå Central Station 06:00
  Nordmaling Circle K 06:45
  Övik Hägglunds Arena 07:40

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar i program och eventuella Bränsletillägg.

Resekalender
2023-10-12Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-09Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-23Ullared och Göteborg med Liseberg Julmarknadfrån 4 480:-
2023-11-26Lübeck Julmarknadfrån 7 780:-
2023-12-05Tallinn 40 h kryssningfrån 2 840:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna