Skip to main content

Sankt Petersburg Kultur, konst och kanaler

Vid floden Nevas mynning ligger storslagna St Petersburg. Den före detta ryska huvudstaden är byggd på 42 öar och sagolikt vacker. Vi besöker Eremitaget som är ett av världens främsta konstmuseer, det magnifika palatset i Petershof och den historiska Peter-Paulfästningen. Vi gör också en båttur på stadens kanaler.

 

OBS! Innan ni bokar, kontrollera stavning på PASS och boka in med alla namn.

Information St Petersburg

Visum

Du behöver visum för att få resa till Ryssland. Visum kan tidigast sökas 3 månader före avresa och görs digitalt. Mer information om hur man ansöker kommer skickas ut till alla resenärer närmare avresa.

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter visering i Ryska tullen 

 

I priset ingår: Bussresan, 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar, Sightseeing och utflykter med lokal guide enligt program, färja inkl 2-bäddshytt o frukost, middagsbuffé på färjan, Reseledare. Bussfika.

Tillkommer: Enkelhytt-/rum 2500:- 

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Stockholm (ca 65 mil)

  Avresa - se tidtabell nedan. Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på Viking Lines färja M/S Mariella så seglar vi kl 16.30 mot Helsingfors. Du får en stunds egen tid innan middagen serveras i fartygets buffématsal.

 • Dag 2: Helsingfors – St Petersburg (ca 40 mil)

  Frukost serveras ombord. Vi rullar vidare med bussen mot ryska gränsen, tar oss förbi den tilltalande staden Vyborg vilken domineras av ett medeltida slott och har många vackra byggnader i finsk art nouveau stil. Mot eftermiddagen ankomst till St Petersburg där vi inkvarterar oss på vårt hotell, Hotel Moskva. Middag serveras på hotellet och kvällen sedan fri.

 • Dag 3: St Petersburg

  Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss på en rundtur i vackra Sankt Petersburg. Vår lokalguide kommer att ge förslag på lämpliga lunchställen under våra dagarna i St Petersburg. Staden grundades av den ryske tsaren Peter den store år 1703 och är idag Rysslands andra största stad med cirka 5,2 miljoner invånare. Här finns ståtliga palats, pampiga avenyer och mysiga kanaler. Under eftermiddagen besöker vi ett av världens främsta konstmuseer, Eremitaget. Museet omfattar konst, antikviteter och historiska föremål utställda i sex historiska byggnader. Vinterpalatset är den största byggnaden och var tidigare residens åt de forna tsarerna. Eremitaget har den största Rembrandtsamlingen i världen utanför Nederländerna och flera verk av bland annat Leonardo da Vinci, Rubens, van Gogh och Monet. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Petershofs palats & folkloreföreställning

  Frukost. Vi åker på en guidad utflykt till Rysslands Versailles, Peterhofs palats, känt för sina vackra fontäner. Palatset grundades av Peter den store i början på 1700-talet och är med på Unescos världsarvslista. Den mest kända fontänen är Stora kaskaden, en storslagen vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson som bänder upp lejonets gap, vilket ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava.
  Under eftermiddagen har vi fri tid till egna upptäcktsfärder. Efter middagen på hotellet åker vi till det pampiga Nikolajevskijpalatset för att se folkloreföreställningen Feel Yourself Russian.

 • Dag 5: Peter-Paulfästningen & båttur

  Efter frukost besöker vi världsarvet Peter-Paulfästningen somuppfördes av Peter den store år 1703. Den byggdes för att skydda staden från svenska angrepp under det stora nordiska kriget. Det är en av Sankt Petersburgs främsta sevärdheter och även stadens äldsta del. I fästningen finns den majestätiska Peter-Paulkatedralen, där majoriteten av Rysslands kejsare ligger begravna sedan Peter den stores tid. Under eftermiddagen gör vi en mysig och intressant båttur genom Sankt Petersburgs vackra kanaler och får uppleva staden från en annan vinkel. Middag på hotellet.

 • Dag 6: St Petersburg-Helsingfors (ca 40 mil)

  Frukosten står uppdukad och vi påbörjar vår resa mot Finlands huvudstad Helsingfors, där vi gör en stadsrundtur.  Vi tar oss sedan ombord på Viking Lines färja M/S Mariella som kl 17.15 tar oss hem till vårt gamla Svedala. Middagsbuffé serveras ombord och kvällen är sedan fri.

 • Dag 7: Stockholm-Hemorten (ca 65 mil)

  Frukost serveras. Den som är morgonpigg kanske vill ta en promenad i Mariehamn innan vi kl 04.30 kastar
  loss mot Stockholm. Kl 10.00 ankomst till Stadsgårdsterminalen och sedan återstår "bara" transportsträckan
  hem. Vi stannar för mat och bensträckare på vår färd norrut.
  Uppspelta och glada skiljs vi åt för denna gång och hoppas på ett återseende på någon ny spännande resa!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2021-09-14FleraHotel Moskva, St PetersburgMer än 88 880:-BokaMer information
Resekalender
2021-08-07Mittrevynfrån 750:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna