Skip to main content

Österlen

Den sydligaste delen av vårt vackra land är full av sevärdheter. Vår rundresa tar oss genom Kalmar och Österlen, där vi besöker några av höjdpunkterna i södra Sverige. Vi upplever bl.a. Kalmar Slott, och äppelodlingarnas Österlen. För att resan hem inte ska bli så lång passar vi även på att besöka Jönköping och Norrköping.

 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Milen söderut rullar snabbt undan i gemytlig samvaro där vår reseledare underhåller oss. Vi stannar till på lämpligt ställe för bussfika och lunchstopp till självkostnadspris. Vi checkar in på vårathotell för natten middag på hotellet.

 • Dag 2

  Frukost på hotellet sen besöker vi historiska Kalmar slott där vi får en rundtur. Vi lämnar kalmar och åker vidare till Karlskrona. Här blir det lunch på egen hand, sen passar vi på att ta en 3 timmars båttur runt skärgården i värdsarvet Karlskrona. Staden i havet - Byggd på 33 öar. Karlskronas unika läge gör att skärgårdskänslan är ständigt närvarande var du än befinner dig. Centrum ligger på en egen ö, 6 km från fastlandet. ”Precis som Venedig”, brukar de säga som kommer från Karlskrona. Vi tackar för denna fantastiska dag och vi åker vidare till Kristianstad där vi checkar in på vårat hotell och äter middag på hotellet.

  Dag 2
 • Dag 3

  Vi börjar vår dag med frukost i magen, sen rullar vi ännu mer söder ut. Idag ska vi utforska Österlen. Vi tar oss ner till Wallanders populära stad Ystad här får vi en stadsrundtur, sen får ni egen tid för lunch på egen hand. Vi lämnar denna fanstastiska stad och åker vidare till Kåseberga och genom en promenad når vi Ales Stenar. Den mystiska skeppssättningen belägen på en ås med utsikt över Östersjön. Vi rullar vidare till pittoreska Kivik. Vi besöker Äpplets hus som ligger i anslutning till Kiviks musteri. Här får vi en guidad rundtur i musteriet som avslutas med ett besök i fabriksbutiken. Efter en lång dag med många stora minnesrika besök rullar vi nu vidare tillbaka till vårat hotell i Kristianstad. Här är det gemensam middag.

  Dag 3
 • Dag 4

  Frukost på hotellet sen lämnar vi österlen och tar riktning mot Jönköping stopp för lunch, sen möter vår guide upp oss och tar oss runt på i jönköping på en fin stadsvandring. Vi lämnar Jönköping och passar på att stanna till på Husqvarna Museum. Sen åker vi vidare till Norrköping, här checkar vi in på hotell och äter middag.

 • Dag 5

  Frukost sen hemresa, vi stannar på vägen för bensträckare och avslutnings middag.

 • Övrig information & Tidtabell

  Avresa: 5 dgr
  29/9

  Pris: 9380:-


  Inkluderat i priset:
  Bussresan
  Bussfika
  Reseledare
  Logi del i dubbelrum
  Frukost och middag
  Lokalguider enligt program
  Entré Kalmarslott
  Båttur Karlskrona
  Besök Äppelhus/Kiviks Musteri
  Entré Husqvarna museum

  Tillägg:
  Enkelrum 2580:-

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 30 dagar innan avresa.

  Tidtabell: (Fler påstigningsorter finns, mer information vid bokningstillfälle.)
  Umeå Central station 4:30
  Nordmaling circle K 5:10
  Örnsköldsvik Hägglunds Arena 6:00


  Slutbetalning 30 dagar innan avresa.

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Bränsletillägg eller stora valuta ändringar.

Resekalender
2024-07-21Höga kusten ett Bygdespel av Tomas Ledinfrån 1 380:-
2024-08-09Lofoten Norgefrån 11 980:-
2024-08-16Hallstaberget med en twistfrån 4 280:-
2024-08-17Bornholm, Österlen & Köpenhamnfrån 12 580:-
2024-08-29Birka Gotland kryssning till Mariehamnfrån 1 480:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna