Skip to main content

Matsafari i Mora

Välkommen på en kulinarisk resa i Mora och Dalarna.

Att få njuta av vackra Dalarna, inte bara dess vackra natur utan även dess lokalproducerade mat och dryck. Vi besöker Mora Chokladfabrik, Hansjö Mejeri & lanthandel och även den fantastiska Orsa Saluhall med samlade produkter från bygden. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa

  Avresa från Umeå kl 07:00 Idag påbörjar vi en spännande resa genom sverige, för att stanna upp i fantastiska Dalarna. På vägen guidar och underhåller vår reseledare oss. Under resan stannar vi för pauser, där vi serverar bussfika. Ett lunchstopp kommer även att blir på vägen. Först på eftermiddagen anländer vi vårat hotell, vårat äventyr börjar direkt. Vi checkar in och går upp med våra väskor gör oss redo för en fantastisk 2-rättersmiddag, men även en Ölprovning allt med en lokal prägel.

 • Dag 2: Mora med omnejd

  Vi njuter av hotellfrukosten i lugn och ro och sedan är det dags att borda bussen för en tur mot Hansjö Mejeri & Landhandel, vi har redan under vår middag kvällen innan fått smaka på en del av de goda råvarorna vi nu får chansen att köpa. Vi åker vidare till Orsa Saluhall, här är det samlat produkter från bygden. Passa på att handla lite godbitar hem. Vi åker tillbaka till vårat hotell, där parkerar vi bussen och tar en promenad till Choklad butiken Mora choklad där vi i mindre grupper får gå in och handla av godsakerna. Efter detta är det fri tid. Avnjut en god lunch, besök Zorn muséet kanske. Passa på att besöka spa avdelningen, ta ett dop i poolen. Ta en värmande bastu eller varför inte boka in en SPA behandling på hotellet. På kvällen träffas vi igen på hotellet för att ännu en kväll avnjuta en 2-rättersmiddag. Full med ny inspiration av goda drycker och mat tackar vi för denna dag.

 • Dag 3: Hemresa

  Dag 3 Efter frukost säger vi tackar vi Dalarna för denna gång och vänder norrut igen. Vi tar ett stopp eller två på lite lokala butiker innan vi lämnar Dalarna. Mot kvällen är vi åter på hemmaplan med full av inspiration både av drycker och maträtter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2021-04-22FleraMora Hotell & Spa
NYHET! Nytt datum 2021
Mer än 83 980:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna