Skip to main content

Karlstad och Mora

Följ med oss på en vacker resa genom berättelsen och konstärernas och operans värld. Vi besöker Värmlands stolheter Lars Lerin och Karlstad Opera. Vi tar oss också till Dalarna. Den som inte åkt Siljan Runt har inte upplevt Dalarna! I Siljanstrakten finns allt det som nu betraktas som ursvenska traditioner, folkdräkter, hantverk, traditionella helgfiranden, fäbodsväsende. 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Dag 1 - I rask takt rullar bussen mot Karlstad medan vår bussvärd ser till att trivseln och stämningen är på topp! Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Framme i Karlstad, checkar vi in på vårat hotell och äter gemensam middag tillsammans.

 • Dag 2

  Efter en god frukost på hotellet, börjar våra äventyr runt Karlstad. Vi möter upp vår lokalguide som visar oss runt i Karlstad.
  Vi tar paus för lunch på egen hand, ni får utforska stadskärnan själv en stund. Sen möts vi upp och åker till Lars Lerins Sandgrund som anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen, han arbetar även i andra tekniker och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. På Sandgrund Lars Lerin finns hans permanenta utställning som vi besöker och får en rundvisning.
  Åter på hotellet äter vi middag. På kvällen åker bussen till Wermland opera för att se Titanic, för den som önskar köpa till det. (tillägg vid bokning.)

 • Dag 3

  Dagen gryr och vi avnjuter en god frukost på hotellet, checkar ut och tar oss till Mora. Här möter vi upp vår lokalguide som tar oss på en tur runt siljan. Vi besöker bland annat Nusnäs Dalahästar, Rättvik, Tällberg, Leksands Bröd och förstås ett stopp vid Zornmuseumet (tillägg vid bokning). Efter en gedigen dag runt Siljan så checkar vi in på hotellet och äter gemensam middag.

 • Dag 4

  Frukost på hotellet, sen börjar vi vår resa hem, med ett stopp på Lill-babs café i Järvsö.
  Vår reseledare roar oss på vägen, vi stannar för bensträckare och matstopp. Vi tackar för denna gång och hoppas vi ses på nya äventyr.

Resekalender
2023-10-12Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-09Trubadurkryssning Vasafrån 1 180:-
2023-11-23Ullared och Göteborg med Liseberg Julmarknadfrån 4 480:-
2023-11-26Lübeck Julmarknadfrån 7 780:-
2023-12-05Tallinn 40 h kryssningfrån 2 840:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna