Skip to main content

Hällsnäs Hotell & Tjolöholms Slott med Julmarknad och Ullared

Det här är resan för dig som gillar att shoppa och hamna i riktig julstämning! 

Vi startar vår resa på fantastiska Hällsnäs Hotell, där vi har TV-aktuelle stjärnkocken Thomas Sjögren som delägare. Thomas har vunnit Årets Kock 2015 och Kockarnas Kamp 2018. Född och uppvuxen i Vindelns Kommun, kanske vi har turen att träffa honom. Vi kommer att besöka  Ullared där vi laddar upp med fina julklappar, för att sen dra vidare till Tjolöholms slott, där julen är en kär tradition för många. Den första julmarknaden anordnades så tidigt som 1987.  Visst hänger du med!

Visst hänger du med!

Dagsprogram

 • Dag 1 * Umeå - Mölnlycke

  Under resans gång pausar vi för fika, lunch och bensträckningar. Mot kvällen är vi framme i Mölnlycke checkar vi in på vårat fantastiska mysiga hotell Hällsnäs. Här bor vi i 3 nätter.

  Dag 1 * Umeå - Mölnlycke
 • Dag 2 * Ullared eller Whiskyprovning

  Efter en rejäl frukost så är vi redo att åka mot Ullared där du får hela dagen på dig att shoppa i lugn och ro. Den som vill ta igen sig en stund kan besöka nytillskottet Lugn & Ro - en lounge där du kan ta en paus från vimlet i en tyst miljö. Passa på och ät middag på Ullared för först mot kvällen vänder vi åter mot Mjölnlycke. De som inte vill boka in Ullared, kan välja att stanna kvar på hotellet och få boka till en härlig Whiskyprovning eller Ginprovning. På Hällsnäs hotell har nämligen Mackmyra har byggt upp en av de modernaste whiskylager. Här får du lära dig om hela fatresan, från start till mål, av deras whiskylager där de lagrar 300 30-liters fat. Så varför inte passa på och köpa till en whiskyprovning.

  Dag 2 * Ullared eller Whiskyprovning
 • Dag 3* Tjolöholms slott

  Idag äter vi frukost på hotellet, sen rullar vi mot Tjolöholms slott den första julmarknaden anordnades så tidigt som 1987, men redan på greveparet Bondes tid för över hundra år sedan firades julen storslaget på Tjolöholm. Då som nu kläddes den enorma julmarknaden i slottets stora hall i silver och vitt, salongerna juldekorerades och brasan sprakade hemtrevligt i alla öppna spisar. Idag är godset vackert upplyst av ljusslingor och mängder av granar. Hantverkare och matutställare från hela landet samlas för att visa och sälja småskaligt tillverkade produkter och det anordnas också upplevelser för hela familjen. Efter en dag med massor av uppleverlser rullar vi tillbaka till Hällsnäs där vi är laddade att få uppleva deras fantastiska julbord. Där ingen annan än Årets kock vinnare och hotellets matkreatör Thomas Sjögren och köksmästare Ola Wallin arbetar ständigt med att komponera nya spännande menyer.

  Dag 3* Tjolöholms slott
 • Dag 4* Mjölnlycke – Hemorten

  Frukost på hotellet. Hemresa 08.00 från hotellet i Mjölnlycke. På vår resa upp genom Sverige tar vi bensträckare och stopp för mat. beräknas vi återkomma till Umeå vid midnatt.

 • Övrig information

  Avresa: 17/11

  4 dagar

  Pris från: 6680:-

  Inkluderat i priset:
  Bussresa
  Frukostpåse på bussen
  3x logi Hällsnäs hotell inkl frukost
  Entré Tjolöholms slott
  Julbordsbuffé på Hällnäs hotell dag 3.
  Reseledare

  Tillägg:
  Enkelrum 1500:-
  Whiskyprovning 370:-

  Tidtabell:
  Umeå Central station 05:00
  Nordmaling circle K 05:35
  Örnsköldsvik Arena 06:30
  (fler påstigningsorter ser ni när ni bokar)

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tillägg, Bränsletillägg.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2022-11-17FleraHällsnäs Hotell & Tjolöholms slotts Julmarknad och Ullared
NYHET!
Mer än 86 680:-BokaMer information
Resekalender
2022-11-03Åsa Nisse på Umeå Folkets Husfrån 1 380:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna