Skip to main content

Formstråket med Julbord

Välkommen med på en härlig dagsresa längst lokala vägar! Formstråket är en 35 km lång sträcka mellan Öre & Hörnsjö. Längst stråket hittar ni kreatörer & hantverkare; Åbrånets Limousin, Maria Lundström Konst, Den gamla butiken i Örsbäck, Pjöller Design, samt Strömdahla Gård som alla erbjuder ett gediget utbud av upplevelser & unika hantverk Allt från surdegsbröd, inredningsdetaljer, hantverk i trä & keramik till luffarslöjd, konst & god mat! Vi kommer att besöka några av dom på vår resa.

Dagsprogram

  • Dagsprogrammet

    Vi startar vår bussresa och styr kosan inåt landet. Vårt första stopp blir i Hörnsjö, hos den landskapsarkitekten Mona på Presteles Trädgårdskafé. Hon har kommer från Tyskland men hamnade här som var en av hennes drömmar. Hon berättar mer om sin verksamhet och tittar runt lite på hennes trädgårdskafé och logi.
    Vi åker vidare till Åbrånets Limousin. Här får vi höra intressant historia om gården, samt besöka den trevliga gårdsbutiken. Tillsammans bjuds vi också på en god julbordslunch med lokala delikatesser eftersom det är ett Julbord känner vi ingen brådska, först när vi känner oss mätta och belåtna rullar vidare.
    Vi åker vidare till Den gamla butiken i Örsbäck. Det är en butik inrymd i ett hus från 1951, fylld av inredningsdetaljer med design från nu och form från förr – både nytt och återbrukat. Sortimentet är handplockat och här hittar vi även diverse mathantverk, alla från leverantörer norr om Dalälven. På grund av Coronan kan gruppen få dela på sig för att det inte ska bli för trångt i

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Klarna