Flygresa till Kroatien & Makarska Rivieran

Äntligen kan vi presentera vår första flygresa till Kroatien! 

Vi åker till fantastiska Makarska Rivieran och staden Makarska med sina ca 14 000 invånare är det den största staden längs rivieran. Staden ligger makalöst vackert beläget mellan det kristallklara Adriatiska havet och majestätiska bergsmassivet Biokovo som bekvämt lagt sig till ro och omfamnar de charmiga kvarteren och långa stränderna. Mellan de gräddvita husen och längs hamnpromenaden sträcker palmträden på sig och grönskande medelhavsväxter som olivträd, bougainvillea och cypresser skapar intressanta kontraster mot den karaktäristiska bebyggelsen.

Vi reserverar oss för eventuella program ändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

Vi vill även uppmärksamma att på denna resa kan det krävas Covidpass. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa lördag

  Vi kliver på transferbussen med start ifrån Umeå enligt tidtabell*. När vi väl kommer till Örnsköldsvik checkar vi in på vårat flyg som ska ta oss till lite fika ombord, sen landar vi i Split, åker transferbuss till Makarska tar in på hotell Meteor.

 • Dag 2: söndag

  Frukost Vi kommer att påbörja vår vistelse med att ha välkomstmöte med rundtur i Makarska med Kroatienspecialistens egna guide. Middag exkl dryck på hotellet

 • Dag 3: måndag

  Frukost sen är dagen är fri Middagen exkl dryck på kvällen på hotellet

 • Dag 4: tisdag

  Frukost sen möter vi upp och tar en båtutflykt - en avslappnande dag i Kroatiens vackra skärgård.
  Vi lämnar Makarskas hamn på morgonen och beger oss iväg till en av de största sötvattenskällorna i Medelhavet, Vruja, som även anses vara en av de vackraste stränderna på Makarska Rivieran. Därefter åker vi tvärs över Adriatiska havet till ön Brač, där vi besöker den historiska byn Pučišća. Byn är hem till en av de mest kända och äldsta stenhuggeriskolorna i Europa, Kalkstenskolan. Kalkstenen från Brač är världskänt för sina kvaliteter och den utsmyckar flera kända byggnader, så som Vita Huset och Taj Majal. Här får vi en intressant rundtur genom skolan, men det ges också möjlighet till sol och bad i det kristallklara havet. Lunchen serveras på båten under dagen, grillad fisk eller kyckling och sallad som serveras tillsammans med ett härligt glas vin. Njut av lugnet, den skinande solen och den härliga havsluften. Åter tillbaka på hotellet för att äta Middag exkl dryck på hotellet.

  tisdag
 • Dag 5: onsdag

  Frukost Dagen är Fri Middag exkl dryck på hotellet

 • Dag 6: torsdag

  Frukost lite senare på dagen åker vi iväg på vår utflykt till Omiš och Zadvarje - En dag i piraternas näste där vi besöker orten Zadvarje och upplev den lokala marknaden, som är en 300 år gammal tradition. På marknaden kan man köpa det mesta som behövs för livet på landet och andra delikatesser som t.ex. hemmagjord brännvin, honung och lufttorkad skinka. Efter marknaden så fortsätter vi till orten Omiš, norr om Makarska, Staden där den vackra Cetinafloden rinner ut i Adriatiska havet. Under 12- och 1300-talet var Omis hemstad för pirater, numera är det en populär turistort med en makalös strand och en mindre stadskärna i stadens äldre delar. Här får man egentid, för att ta en kopp kaffe, strosa runt eller kanske besöka fästningen Mirabella. Vi träffas igen vid floden Cetina där en båttur tar oss igenom det vackra landskapet och längs med floden får vi en god lokal lunch och tid till att njuta av den. Åter på hotellet kan ni äta Middag exkl dryck och prata om dagens upplevelser.

  torsdag
 • Dag 7: fredag

  Frukost Dagen är fri Middag exkl dryck på hotellet.

 • Dag 8: lördag hemresa

  Frukost på hotellet, checka ut ställ bagaget i bagagerummet och njut de sista timmarna innan transfersbussen plockar upp oss på hotellet och kör oss ut till flyget där vi checkar in och kliver ombord på vårat flyg tillbaka till Örnsköldsvik, ombord serveras fika. Väl framme i Örnsköldsvik står vår buss där som tar oss åter hem. Vi tackar för denna gång med våra helt nya flygäventyr och hoppas på att vi får möjlighet att göra detta igen.

 • Avbokningsvillkor & Övrig information

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 4 månader innan avresa.


  *Flygtiderna kan ändras därför reserverar vi oss för eventuella ändringar

  Priset kan ändras vid eventuell höjning av flygskatter och valuta ändringar, reserverar vi oss för eventuell prisförändringar.

  Slutbetalning 60 dagar innan avresa

Karta

Hotell

Valamar Hotell Meteor ****
Valamar Hotell Meteor ****
Solklar favorit med utmärkt service. Valamar Meteor Hotell är ett av de mest populära hotell med sitt centrala läge och direkta närhet till stranden. Hotellet består av en huvudbyggnad samt två flygla...
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna