Skip to main content

Flygresa till Kroatien & Makarska Rivieran

Äntligen kan vi presentera vår första flygresa till Kroatien! 

Vi åker till fantastiska Makarska Rivieran och staden Makarska med sina ca 14 000 invånare är det den största staden längs rivieran. Staden ligger makalöst vackert beläget mellan det kristallklara Adriatiska havet och majestätiska bergsmassivet Biokovo som bekvämt lagt sig till ro och omfamnar de charmiga kvarteren och långa stränderna. Mellan de gräddvita husen och längs hamnpromenaden sträcker palmträden på sig och grönskande medelhavsväxter som olivträd, bougainvillea och cypresser skapar intressanta kontraster mot den karaktäristiska bebyggelsen.

Vi reserverar oss för eventuella program ändringar eller stora valutaändringar och bränsletillägg.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa lördag

  Vi kliver på transferbussen med start ifrån Umeå enligt tidtabell*. När vi väl kommer till Örnsköldsvik checkar vi in på vårat flyg som ska ta oss till Split. Vi tar transferbuss till Makarska tar in på hotell Park.

 • Dag 2: söndag

  Frukost Vi kommer att påbörja vår vistelse med att ha välkomstmöte med rundtur i Makarska med Kroatienspecialistens egna guide.

 • Dag 3: måndag

  Frukost sen är dagen är fri.

 • Dag 4: tisdag

  Frukost sen är dagen är fri.

 • Dag 5: onsdag

  Frukost Frukost idag åker vi iväg på vår utflykt till Mostar - Orientens fönster Mostar anses av många vara en av de vackraste städerna i Bosnien-Hercegovina. Stadens arkitektur är en blandning mellan gammal osmansk arkitektur och österrikisk stil. Mostar är staden som präglars av två kulturer, två religioner, en flod som delar staden och en bro som förenar folket. Under heldagsutflykten kommer ni att få större förståelse och kunskap om staden, kulturen samt kriget på 1990-talet. Guiden svarar på alla frågor som kan komma upp om denna stad som delas av kroater och bosnier. Under utflykten kommer ni även att besöka ett riktigt turkiskt hem och en moské.

 • Dag 6: torsdag

  Frukost sen är dagen är fri.

 • Dag 7: fredag

  Frukost sen möter vi upp och tar en båtutflykt - en avslappnande dag i Kroatiens vackra skärgård.
  Vi lämnar Makarskas hamn på morgonen och beger oss iväg till en av de största sötvattenskällorna i Medelhavet, Vruja, som även anses vara en av de vackraste stränderna på Makarska Rivieran. Därefter åker vi tvärs över Adriatiska havet till ön Brač, där vi besöker den historiska byn Pučišća. Byn är hem till en av de mest kända och äldsta stenhuggeriskolorna i Europa, Kalkstenskolan. Kalkstenen från Brač är världskänt för sina kvaliteter och den utsmyckar flera kända byggnader, så som Vita Huset och Taj Majal. Här får vi en intressant rundtur genom skolan, men det ges också möjlighet till sol och bad i det kristallklara havet. Lunchen serveras på båten under dagen, grillad fisk eller kyckling och sallad som serveras tillsammans med ett härligt glas vin. Njut av lugnet, den skinande solen och den härliga havsluften. Åter tillbaka på hotellet, kvällen är fri

  fredag
 • Dag 8: lördag hemresa

  Frukost på hotellet, checka ut ställ bagaget i bagagerummet och njut de sista timmarna innan transfersbussen plockar upp oss på hotellet och kör oss ut till flyget där vi checkar in och kliver ombord på vårat flyg tillbaka till Örnsköldsvik. Väl framme i Örnsköldsvik står vår buss där som tar oss åter hem. Vi tackar för denna gång med våra helt nya flygäventyr och hoppas på att vi får möjlighet att göra detta igen.

 • Avbokningsvillkor & Övrig information

  Tidtabell: Ej klart

  Avbokningsvillkor:
  Fri avbokning fram till 11/1 2024

  *Flygtiderna kan ändras därför reserverar vi oss för eventuella ändringar

  Priset kan ändras vid eventuell höjning av flygskatter och valuta ändringar, reserverar vi oss för eventuell prisförändringar.

  Slutbetalning 60 dagar innan avresa

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2024-05-11FleraFlygresa till Kroatien & Makarska RivieranMer än 815 980:-BokaMer information
2024-08-31FleraFlygresa till Kroatien & Makarska RivieranMer än 819 980:-BokaMer information
Resekalender
2023-12-14Julbordskryssning på Aurora Botniafrån 1 280:-
2024-01-06Mittrevyn24från 1 280:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna