Skip to main content

Bornholm och Visby med Cinderella kryssning

Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till danska Bornholm och därefter till Visby. Det här är en sommardröm med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på fulladdade kryssningsfartyget Viking Cinderella. 

Tilläggs Utflykter i Bornholm och Visby

Utflykter i Bornholm 

Utflykterna ni kan köpa till som Viking Line sköter med deras lokalguider, tänk på att vi inte kan garantera svenstalande guider. Utflykterna bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida. Bussar står utanför båten vid ankomst i Bornholm.

Bornholms Guldkorn

Vi tar bussen norrut mot fiskebyn Hasle och Hammershus medeltida borgruin. Öns främsta sevärdhet tronar pampigt på en klippa och har en spännande historia att berätta. I över 500 år utgjorde borgen Bornholms maktcentrum. Här stannar vi till för att höra mer om dess dramatiska förflutna och njuta av den hisnande havsutsikten. En klar dag kan du till och med skymta Sverige i fjärran!

Nästa stopp är måleriska Gudhjem, som klättrar längs klipporna likt en siciliansk bergsby. Här strosar vi runt och njuter av atmosfären bland färggranna korsvirkeshus och exotisk grönska med mullbärsbuskar och stora fikonträd. Vi hinner även med ett kort besök i en av Bornholms fyra unika rundkyrkor innan vi återvänder till Rönne genom Almindingens magiska skogslandskap.


Turen tar ca 4 tim. Start kl 11.30 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 385:-/pers inkl buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

 Södra Bornholm

Det här är utflykten för dig som vill uppleva så mycket som möjligt av Bornholm under strandhugget. För att nå vårt första stopp i Svaneke färdas vi genom Almindingen, öns största skog med djupa sjöar och sprickdalar. I Svaneke möts vi av charmiga korsvirkeshus och gamla köpmansgårdar. Hamnen och staden binds samman av ett myller av små butiker och verkstäder. Titta in i den gamla köpmansbutiken, förse dig med bornholmska specialiteter och låt gottegrisen i dig frossa i egentillverkad lakrits, glass, choklad och karameller från stadens bodar.

Färden fortsätter genom det idylliska fiskeläget Snogebæk där de gamla fiskarna alltjämt slår sig ner på ljugarbänken i hamnen. I närheten breder Dueodde, en av Europas vackraste stränder, ut sig. Här stannar vi till en stund och stoppar tårna i sanden. Den kritvita sanden är så finkornig att Napoleon lär ha använt den i sitt timglas. Under turen stannar vi också till vid en av öns fyra vitkalkade rundkyrkor med medeltida anor. Kyrkorna, som också är öns kännetecken, fungerade en gång i tiden både som gudstjänstlokaler och tillflyktsorter under tider av oro och plundring.


Turen tar ca 4 tim. Start kl 11.30 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 385:-/pers inkl buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Smaka på Bornholm

Bornholm vimlar av kulinariska höjdpunkter. Turen börjar med ett besök till Vingården Lille Gadegård nära Aakirkeby. Vingården grundades 1995 och framställde i början jordgubbsvin. De skördade sina första vindruvor 2002 och är idag Danmarks största vingård. Vi ser oss om i lokalerna och bjuds även på tre sorters vinprovning.

Resan går sedan vidare mot Hallegård Pölsemageri, en gård som specialicerat sig ekologisk korv. Vi går på guidad tur och får provsmaka korv.

Vi stannar sedan till för att strosa runt i de trånga gränderna i pittoreska Svaneke i öst. Den lilla handelsstaden är ett känt tillhåll för konstnärer och hantverkare, men här finns också karamellbutiker, ett glassmejeri och Svaneke Brygghus, där vi provsmakar den ekologiska ölen och får veta mer om bryggningsprocessen, för att därefter bege oss tillbaka till Rønne igen.


Turen tar ca 5 tim. Start kl 11.30 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 845:-/pers inkl busstransfer, skandinavisktalande guide samt smakprover på Vingården Lille Gadegård, Hallegård Pölsemageri, Svaneke Brygghus samt fri tid att upptäcka Svaneke. Endast förköp. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Guidad promenad i Rönne

Rönne (eller Rønne på danska) är Bornholms charmiga huvudort, och det är också här vi lägger till. Vid kajen väntar en lokalguide på att få ta dig med på en guidad tur till fots genom den pittoreska lilla stadens torg och trånga kullerstensgränder. Längs vägen beundrar vi de vackra sekelskifteshus som är stadens främsta kännetecken. I slutet av andra världskriget bombades Rönne och en del nya hus fick byggas upp, vilket i dag skapar en spännande arkitektonisk kontrast.

I turen ingår ett besök på anrika Hjorths Fabrik, keramikmuseet där man fortfarande tillverkar stengods på samma sätt som man gjort i 150 år. Vill du sträcka på benen i land och få en givande introduktion till vackra Rönne? Då passar den här utflykten dig perfekt.


Promenaden tar ca 3 tim. Start kl 11.30 från Rönne hamn. Transferbuss tillsammans in till Rönne centrum, i mån av plats. Bekväma skor rekommenderas.

Pris: 445:-/pers inkl guidad promenad med besök på Hjorths Fabrik. Skandinavisktalande guide. Endast förköp. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Utflykterna i Visby

Visby med smak av Medeltid

Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.

Först tar vi bussen till Östercentrum och promenerar längs ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Härifrån tar vi klivet in i medeltida Visby och stadsdelen Klinten, där vi stannar för att njuta av en strålande utsikt över staden (och kanske posta ett och annat Instagraminlägg). Via en lång trappa kommer vi fram till vackra Sankta Maria domkyrka och Botaniska trädgården – en oas med färgglada blomster och exotiska träd.

Turen går vidare genom portarna in till Kapitelhusgården och den dolda medeltida mötesplatsen, bestående av en liten sluten trädgård och en storslagen festsal för gästabud. Här möts vi av dess ”tjänare” som bjuder på fascinerande berättelser från förr samtidigt som du får smaka på mat kryddad med historia.

Efteråt traskar vi vidare längs Visbys kullerstensgator i spåren av de köpmän som en gång befolkade staden. Vi stannar en sista gång vid glassbaren som bjuder på en av stadens vackraste utsikter. Här njuter vi av ett smakprov av lokalt producerad ekologisk glass innan vi tar oss ner till gamla Hansahamnen Almedalen, där turen avslutas.

Den som vill promenerar tillbaka till kryssningskajen, men det går också bra att ta bussen tillbaka från Östercentrum. 


Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris 455:-/vuxen I priset ingår buss och guidning. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Gotland Panorama med Visby

Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.

Med buss åker vi längs med kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder, välbesökt av både lokalbor och turister.

Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppsättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finns flertalet bronsåldersgravar såsom stenrösen och skeppsättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Södra hällarna som är ett naturskönt friluftsområde. Här har vi en vida utsikt över havet och längs med kusten där vi ser Högklint i söder och norrut Visby innerstad med Domkyrkan och lite längre bort längs kusten ända bort till Hotell Snäck.

Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby. Bussen stannar vid Österport för vidare promenad längs med ringmuren till Dalmansporten. Via porten tar vi oss vidare in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.

Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.


Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris: 299:-/vuxen I priset ingår buss och guidning. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

 

Konstnärens och raukarnas kreativa östra Gotland

Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.

Från hamnen tar vi bussen direkt till Norrlanda och Glasstudion Big Pink. Här möter vi den nytänkande glaskonstnären Jennie, som bland annat står bakom succén ”mat på glas”, världens första glasbakade måltid. Vi bevistar en fascinerande glasshow och hör allt om hennes kärlek till glas och hur hon hämtar sin inspiration från den gotländska naturen.

Turen går vidare söderut till raukarna i naturreservatet Folkhammar. På vägen kör vi genom pittoreska Ljugarn och Vitvärs fiskeläge. Väl framme kliver vi av bussen för att strosa runt bland alla mäktiga kalkstensmonument som formats av väder och vind genom århundradena.

Efter massor med frisk luft styr vi kosan åter mot Visby. På vägen stannar vi vid Ethelhems krukmakeri, som är ett av öns största. Här avnjuter vi en lättare lunch innan vi besöker verkstaden för att se hur det går till när lera blir till färdig kruka. Kanske hittar du något fint bland hyllorna i butiken! Det hinns också med ett sista stopp vid Roma Kungsgård och den gamla klosterruinen. Det som en gång var platsen för Gotlands allting är i dag öns allra vackraste teaterscen.


Turen, som börjar och slutar i hamnen, startar kl 09.30 och tar ca 5 timmar. Bekväma skor rekommenderas.

Pris 645:-/vuxen I priset ingår buss, guidning och lunch. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

 

Fårö- den magiska ön i norr

Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över tusen personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.


Turen startar kl 09.30 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Den som efter avslutad tur önskar kliva av i centrum kan istället ta någon av transferbussarna tillbaka till kryssningskajen kostnadsfritt alternativt promenera.

Pris 665:-/vuxen I priset ingår i buss, guidning och lunch. Utflykter bokas vid bokningstillfället på Abramssons Buss hemsida.

Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Tidtabell

Umeå Östra Station           04:00

Stöcksjö                              04:10

Ansmark                             04:15

Sörmjöle                             04:20

Hörnefors E4:a                   04:25

Håknäs E4:a                        04:35

Nordmaling CircleK E4       04:45

Husumgården                    05:10

Övik Arena                          05:40

Bjästa Bstn                         06:00

Näske E4:a                          06:05             

Docksta E4:a                       06:15

Ullånger OkQ8                    06:25

Gallsäter                             06:35

Höga Kusten Hotellet         06:50

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa

  Medan vi rullar mot Stockholm underhålls vi av vår reseledare så milen rullar snabbt undan. Under dagen görs stopp för bussfika och lunch. Efter incheckning på färjan får du tid att varva ner och komma tillrätta i er hytt.kl 16:00 avgår båten från Stockholm. Njut av den otroligt vackra skärgården sen möter vi upp för middagsbuffén kl 17:30 som serveras i en av restaurangerna ombord. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.

 • Dag 2: Bornholm – solskensön!

  Efter en lite sovmorgon och frukost kl 08:00 (sv tid) når vi vårt första mål – danska Bornholm. Här väntar makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder. Bornholm har de senaste åren vunnit renommé som gastronomiskt mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter, som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad. Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av Viking Lines utflykter och bocka av Bornholms största sevärdheter. Boka din utflykt som extra tillägg. Läs mer om detta under utflykter. Tillbaka ombord träffas vid och äter Danskinspirerad Buffé kl 17:30. Efter detta är kvällen fri för egna upptåg ombord.

 • Dag 3: Heldag i Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Vi äter frukost kl 07:30 (sv tid) ombord innan vi anländer Visby kl 09:00. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark står säkert högst på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också. Boka din utflykt vid bokningstillfället, läs mer under utflykter Visby. Vi möts upp ombord igen och äter Skaldjursbuffé kl 17:00 (sv.tid) tillsammans på kvällen. Så det finns gott om tid att sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen.

 • Dag 4: Hemresa första parkett i skärgården

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. Vi äter brunch kl 08:30 handlar och njuter av underhållningen ombord. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen dag 4 har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser. Vi kliver av och rullar norrut, stannar för middag och bensträckare längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2021-06-20FleraCinderella
NYHET!
Mer än 84 985:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Klarna